Last news in Fakti

27 Март, 2016 12:07 2 125 7

Доналд Тръмп: Саудитска Арабия нямаше да съществува без САЩ

  • доналд тръмп-
  • саудитска арабия-
  • сащ

Кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия заяви, че е готов да прекрати доставките на петрол от страната

Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран за президент на САЩ, е готов да спре закупуването на петрол от Саудитска Арабия. В интервю за „The New York Times” той подчертава, че това може да стане, ако страната не подпомогне усилията на Вашингтон в борбата с Ислямска държава.

„Смятам, че ако не беше американската защита, сега Саудитска Арабия нямаше да съществува. Ние искаме да сме приятелски настроени към всички, но без от това да се извлича изгода. Америка осигурява защита за много страни, без да бъде компенсирана за това.

Не искам да кажа, че Асад е добър човек. Реално той не е такъв. Нашият много по-голям проблем в момента, обаче е Ислямска държава“, заяви Тръмп.

Кандидатът за президентската номинация на Републиканската партия още допълни, че подкрепя идеята Япония и Южна Корея да имат свой ядрен арсенал. Според него това ще облекчи САЩ от задължението да защитава двете страни, всеки път, щом Северна Корея ги заплаши с ядрени удари. Той подчерта, че Америка „не може да бъде световен полицай“.

„Не мисля, че ако в Япония имат ядрен арсенал, това ще е нещо лошо за нас. Ние имаме огромно икономическо влияние върху Китай. Говоря за силата на търговията. Трябва да намерим нов път.“, допълни Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдааа

    0 4 Отговор
    И Израел също, та да же и Турция...
  • 2 144

    0 4 Отговор
    Да не забравяме ислямска "държава"
  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор
    Редно е и ние да си имаме една -две малки ядрени бомбички...всъщност за всеки един от самолетите ни-по една!
  • 4 Мелоди

    1 0 Отговор
    Албания, Косово и последно Либия и Египет!
    Ако сащ не са световен полицай, долара ще стане хартийка без стойност!
  • 5 Заблудени американци

    2 2 Отговор
    Нали сме наясно вече кой създаде Ислямска държава - това е САЩ !!!
    Ислямска държава е вследствие на Великата операция " Пустинна буря "....и вандалщината последвала и проведена в Ирак .
    Току що казаха , че незнайно защо ударите на световната коалиция оглавявана от САЩ, са нанесли нищожни щети по ДАЕШ. Основните удари и унищожение е нанесено от Русия. Интересно защо ?

  • 6 goni

    1 0 Отговор
    Доналд се шегува!:) И той е вложил доста пари там! Можете да бъдете сигурни че не иска да ги загуби!:)
  • 7 бат Слави

    0 0 Отговор
    Дони сваля звезди за червените вратове