27 Март, 2016 17:15 25 034 38

Русия пусна дъжд от бомби срещу Ислямска държава

  • русия-
  • бомби-
  • ислямска държава

Атакувани са 117 цели на групировката в района на Палмира

Военновъздушните сили на Русия са атакували 117 военни цели в района на сирийския град Палмира, съобщи ТАСС.

Информацията е от руския Център за помирение на враждуващите страни на територията на Сирия. В рамките на ударите са загинали 80 джихадисти.

„Унищожени са 8 контролни центрове, 2 резервоара с гориво, 3 артилерийски установки, 8 превозни средства и 6 складове за боеприпаси“, се заявява в информация на руското Министерство на отбраната.

През днешният ден сирийските правителствени сили завършиха офанзивата срещу Палмира. Бойците на Ислямска държава бяха изтласкани от региона. В момента античният град е изцяло под контрола на сирийските сили.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМИН

    6 4 Отговор
    Ще съм щастлив ако бомбите падат един път върху главите на самозабравилите се американци, които се радват , че живеят добре, а не осъзнават , че тези блага всъщност са плодовете на десетките войни които палят гадовете всяка година в различни места на света и това че благата им са всъщност са кръвта и хляба на хиляди невинни хора и деца по света.
    Когато САЩ бъде унищожен само тогава ще настъпи световен мир. Амин.
  • 2 Пе6о

    6 3 Отговор
    На тебе някой ти е взел и ума , вероятно американците ...!

    Коментиран от #3

  • 3 Амин

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пе6о":

    Факта , че пишеш буквата "ш" в името си като 6-тица ми говори достатъчно красноречиво колко ти е акъла и колко си грамотен.
    А сега слагай минусите . Добре е да са поне 10 . Хахахаа.
  • 4 CaMyPau

    5 3 Отговор
    Амин, трън в окото на троловете си... Не зная как обаче има толкова много овце дето не виждат очевидното. Европа сега също е на прицел. Откакто Еврото за малко да измести Долара като световна валута, започна войната срещу Стария контитнент. То не бяха фалити на банки, измислени финансови кризи, фалшиви сваляния на рейтинги на държави... Сега и бежанската криза. И все още обаче Европа не се осъзна че всичко иде от САЩ. Съюз с Русия и Китай ще оправи нещата за винаги. Това ще стане и тогава много Европейци ще се завърнат в родините си. Всичко е въпрос на време. Дано го доживея..

    Коментиран от #5

  • 5 Мишка

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "CaMyPau":

    СаМуРай много Си прав но това за жалост е утопия.Твърде много заразени и промити мозъци по измамата "американската мечта" има за да се случи нещо такова.
  • 6 Монго

    3 3 Отговор
    Аз пък съм си спокоен. От руската заплаха ме пази U2, даже Боно ми пее на ухо...
  • 7 БАБА ГЕНА

    6 2 Отговор
    И АЗ МИСЛЯ ,ЧЕ АМЕРИКА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО,СЛУЧВАЩО СЕ В ЕВРОПА ,ДОРИ И В БЪЛГАРИЯ.НАСЪСКАХА АРАБСКИТЕ НАРОДИ ЗА АРАБСКА ПРОЛЕТ ,ПРЕДИ ТОВА УДАРИХА ИРАК.ДНЕС ПО ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ГОВОРИ АДВОКАТА НА УБИТИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ИРАК.И ТОЙ ПОТВЪРДИ,ЧЕ ОТТОГАВА НАСАМ СЕ СЪЗДАДОХА ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ В ИРАК И ПОСТЕПЕННО СЕ СТИГНА ДО СЪЗДАВАНЕТО НА ИД.ТА СЕГА ДА СТРАДАТ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА.
  • 8

    5 3 Отговор
    Споделям мненията на баба Гена и Амин.Всички виждаме коя всъщност е империята на злото...
  • 9 стратокастър

    3 4 Отговор
    Да !Русия е спасението на Европа и България но....както се казва "който се е парил от прясно мляко ,внимава и с киселото" Ние българите бяхме 45 години под руско знаем че заплатата не прехвърляше 50$ а всички хубави и качествени неща бяха в "кореком"

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Carfen

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    Пич, като искаш "хубави и качествени неща и долари", ходи си в САЩ и си гледай кефа. Аз пък искам да видя силна християнска Европа в съюз с Русия, икономика без нужда от петрол(което означава без долари) и ми дрме за Монсанто, Макдоналдс, ФЕД и всички други кухи образувания.
  • 11 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    Не се заблуждавайте, че една войска като си отиде и друга като дойде, че ще стане по-добре. Войникът за това носи оръжие - да убива. Нека по-възрастните кажат - две-три години за какво ги обучаваха в казармата?Нали да убиват, и да унищожават? Човекът е лош по природа! Много от идеологиите и религиите по същество не са лоши и проповядват любов и разбирателство между човеците!! НО....Всяка една власт, ако се задържи за по-дълго време, най-много до 15 -та година вече е тотално корумпирана. Няма значение на кое кьоше на кълбото се намира и какво знаме развяваИ още по-лошо, ако е в малка държава и има военна подкрепа от вън ! Горко на народа и !!
  • 12 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    русия иска да спасява европа,но европа се дърпа с всички сили,що ли?явно европейците са мнго тъпи ,не им се иска да ходят с гумени ботуши като единствени обувки и да си връзват частите на колата с тел :))!тук обаче има доста мераклии за това.на всяко руско пр.дване се правят сериозни възклицания !
  • 13 jambazina

    2 0 Отговор
    Готина тема за словесна война между "тролове" и "хибриди".
  • 14 жан

    3 2 Отговор
    Стянчооо,с гумени цървули е ходила баба ти.В момента на една рускиня не можеш и купи обувките с твоята заплата,повярвай!
  • 15 жан

    2 3 Отговор
    Знаеш защо се дърпа Европа,нали?Защото Ротшилд не да разрешава,умчо!
  • 16 Опарил се

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "стратокастър":

    И какво качествено си купувал от Кореком? Алкохол и шоколад??? И това ли е най важното??? Заплатите започваха от 120 лв. Но хляба беше хляб и струваше 26 стотинки. Сиренето беше сирене по 2.40 лв. Месото беше прясно (затова го нямаше постоянно в магазините) по 3.60лв. и т. н. Но и това не е толкова важно. Имаше СИГУРНОСТ във всичките и нюанси. Престъпността беше на много ниско ниво. Имаше отдел в ДС който да следи (и работеше ефективно) партийния елит и децата им. Имаше сигурност в утрешния ден. Нямаше страх от безработица. Здравеопазването и образованието бяха на ниво (колко години минаха и не можем да достигнем положението им при ТЖ). Културата и спорта възпитаваха е не както сега - всичко е пари. Да ти пикая на демокрацията с ВСИЧКИТЕ и екстри, искам Комунизма с ВСИЧКИТЕ му изгъзици.

    Коментиран от #17, #18, #19, #26

  • 17 4ubn35

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Опарил се":

    Наистина така си беше, но явно за "стратокастър" по-важното е да може да си купува шоколади от кореком. Е това се казват "ценности" събрани в един западен шоколад. Явно в това се заключава щастието на тоя "стратокастър". Жалка работа.
  • 18 Симфони

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Опарил се":

    Носталгията по социализма е смешна!
    Било, каквото било!
    Русия ще убие всеки, опитал се да влезе в нейна територия.
    Никой май не чете историята!
    Руснаците май не са се изтеглили от Сирия, а?
  • 19 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Опарил се":

    Той комунизма не е падал бе , само се преобрази . Същите ни управляват и сега и това което се случва и което не се случва е по тяхна вина .
    А иначе по темата : САЩ и Русия си работят заедно срещу ЕС, трябва да си идиот за да не го проумееш .
  • 20 Бад

    3 2 Отговор
    Явно ти харесва да си роб на комунистическия престъпен режим , България ще се оправи , когато хората от робското поколение измрат - библейски сюжет.
  • 21 909 БЪЛГАРИЯ

    2 4 Отговор
    РУСИЯ пратете тоя Су да бомбандира нашият парламент ,че там са само КРАДАЧИ,НЕГОДНИЦИ,И ДОЛНИ ПРОДАЖНИ ХАМЕРИКАНСКИ МИШКИ !!!!!!!!!
  • 22 Оven

    3 3 Отговор
    САЩ гнездото на злото трябва да бъде съдена и унищожена за престъпления срещу човечеството избиват стотици хиляди мирни граждани при атомните бомбардировки на японските градове Хирошима и Нагасаки,водят воини в Виетнам Афганистан Иран Ирак Ливан Египет Либия Югославия Украина Сирия...създават навсякъде хаос терор и нищета само когато империята на терора и злото САЩ бъде унищожена тогава ще настъпи мир на земята.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Умникът

    2 3 Отговор
    Американците въоръжават "бунтовниците" руснаците ги разоръжават а българските ракови болни дебелеят по домовете си и коментират с последни сили обстановката
  • 25 kcaniba

    1 3 Отговор
    Аз като хибрид заявявам на троловете - трололо -
    Палмира вече е освободена!!!
    С парите на вашите идоли са били взривявани хилядолетни паметници на културата там, и ако не бе Русия, щяха да си имат своя Плиска и Батак - напълно сравнени със земята!!!!
  • 26 хубав човек дава работа

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Опарил се":

    Ами питай ДС - тата те са още живи, що така спряха комунизЪма? Знаеш ли що? Щото не вървеше работата, ама хич, нещата отиваха на изслуй гащи!
    Цоциализъма си беше БАЛОН и МЕХУР, който го пукнаха, а окраденето и спестеното от тия 45 години мизерия си го разделиха.
    Социализъма го помня, хванах го горе долу към края, НЯМА ТАКВА МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА!
    И преди и сега ни управляват същите милиционери и номенклатури, на тях се сърди, нов бардак със стари к.рви!
    Покажи ми един "политик", който не е бил номенклатура, милиционер или свързан с тях, НЯМА ТАКЪВ!

    Коментиран от #29

  • 27 Пенсио

    1 0 Отговор
    Абе дърт носталгик, това може и да е частично вярно, но причината да не е вече така си е в самия социализъм! Социализмът фалира защото беше едно недоносче!! Точка по въпроса! И да искаш да се върне- няма да се върне. Социализъм има само докато свършат парите на другите. После нема социализъм. Все едно да спечелиш от тотото, да похарчиш парите и после да ревеш що нема пари. Еми нема! Това е социализма. Имал си късмет да си изкараш младите години в социализъм, ние нямахме късмет твоите набори социалисти да не ни оберат и да станат най-големите капиталисти.

    Коментиран от #28

  • 28 въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Пенсио":

    Защо хората, които не са живели съзнателен живот преди 89 са най-големите противници на времето преди това? Странното е, че дори се имат за капацитети в разсъжденията и съпоставките, че дори дават и заключения. :)
    Добре обиждаш,но не се запитваш аджеба, защо хората преди теб тъгуват по онова време, но пък си мислиш, че сега е по-добре, нали? А има ли логика, хора живели преди и сега да изпитват носталгия, ако сега е толкова по-добре?
    Но понеже даваш много умни заключения, що не ни светнеш какво мислиш, че е сегашното положение на България? Абстрахирай се от преди, сега, едни и същи, комунисти и т.н. Просто помисли малко по глобално. Как сме като държава? ...и макар да ти е смешно: Как е "сигурността в утрешният ден" на България? ;)


  • 29 въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "хубав човек дава работа":

    Прав си в много насоки. Но все пак не ти ли е странно, как 40+ години ДС можеше да държи нещата под контрол, така че"стадото" да бъде доволно и почти веднага след 89 решиха да унищожат стадото и да разбият кошарата? Какво се случи? Каква бе покварата и какво бе това, което спираше ДС преди 89-та?
    Не ДС са спрели комунизма, нито изчерпането му като идеология. Самото му съществуване заедно с капитализма го прави утопия. Утопия, която все пак успя по някакъв начин да просъществува десетилетия в стерилната среда на затворената система.
    и още нещо:
    "45 години мизерия" тук не си прав :)
    Края бе както си го описал "НЯМА ТАКВА МИЗЕРИЯ И НИЩЕТА!", но това далеч не беше реалност преди 85-та. Бъди сигурен, че истинската мизерия и нищета тепърва предстои, въпреки препълнените магазини, богатото предлагане и привидният избор.
  • 30 Мишка

    0 0 Отговор
    Много интересни писаний от човечета който дори не са били родени през социализма.
    Разрухата дойде след 1989г а не преди това.
    Преди в тоталитаризма всеки дори обикновен общ работник на строеж или в завод можеше да построи собствен дом да купи нова кола да отиде на почивка на море или планина.Нямаше хора ровещи в кофите и спящи на улицата.Българи Цигани Турци и всякакви етноси работеха заедно ядяха пиеха и празнуваха на една маса.
    При лошя тоталитарен социализъм спяхме на отключени врати и отворени прозорци без страх че ще ни оберат и убият за два лева.
    Вярно имаше дребни кражби но имаше полиция и власт и кой да те защити.Не Ме е било страх за баба и дядо на село дали няма да ги заколят за пет лева и две кокошки.Живота беше живот.
    Така че не плюйте по нещо което не познавате.
    Тогава бях работник и бях добре сега работя за себе си и Съм по-зле.
    Тогава града Ни беше пълен с хора усмихнати добри хора сега града опустя и хората са мрачни угрижени и намръщени.
    Това ли е по-добрия живот? Това ли е демокрацията нерви злоба и ненавист? Да.Но Аз не искам тоя живот.Това не е живот това е жалко съществуване.

    Коментиран от #31

  • 31 пенсии

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мишка":

    Лъжа до лъжа на дъртаци с фейсбук и два грама мозък. Защо делите на тогава и сега? Ние все още сме в социализма. Реално погледнато сега сме толкова зле заради тогава, тоест ние още дълги години ще се борим с остатъците на соца. Най-рано докато не измрът дъртите комуинист, па техните деца всички се изучиха в гнилия запад, па дано нещо научат.
  • 32 Пенсии

    0 0 Отговор
    Добре че американците измислиха интернета, за да може от известно време нета да се наводни от дъртаци дето реват за соца. Ами колко и да ревете по-млади нема да станете, както и соца нема да се върне. Забелязвам, че дъртаците наводнили нета последните години са много по-злобни от младите хора. А по всички форуми и сайтове сигурно 90% са над 50 годишни.

    Коментиран от #33

  • 33 съсел

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пенсии":

    "Лъжа до лъжа" - не са лъжи, просто мозъкът ти е толкова "развит", че отказва да ги приеме.
    "Защо делите на тогава и сега?" - Вероятно защото разликата е огромна и то в полза наминалото. И защото знаем.
    "Ние все още сме в социализма" - Нима? По какво съдиш? Много примери има и имаш база за съпоставка, стига да искаш.
    "Реално погледнато сега сме толкова зле заради тогава" - историческият факт не предопределя настоящето. Бъркаш!
    "ние още дълги години ще се борим с остатъците на соца. Най-рано докато не измрът дъртите комуинист" - и тук бъркаш. Българският манталитет и нихилизъм е в основата на нищетата ни. Затова все още ни управляват и ще ни управляват кадри от миналото. Но тези кадри отдавна са капиталисти, а България отдавана не е социалистическа. Така че , не очаквай чудеса след 20 години.
    "техните деца всички се изучиха в гнилия запад, па дано нещо научат." хахахах... и какво ще научат? как да те управляват по-лесно ли или да те лъжат незабележимо?
    "от известно време нета да се наводни от дъртаци" .... ами не знам за теб колко е "известното време", аз лично имам комп и нет от повече от 20 години, така че нета съвсем не е модерно явление както си мислиш ;)
    "колко и да ревете по-млади нема да станете"...най-сетне нещо вярно. Поздравления! ...същото се отнася и за теб, нали се сещаш. ;)
    "соца нема да се върне" ... в старият си вид, надали, но не бих бил толкова сигурен като цяло. Благодарение "миролюбивата" политика на САЩ, светът отново е тръгнал към разделяне на лагери. Не е добре, но малка страна като България може само да наблюдава.
    "американците измислиха интернета" и много други неща, без които светът би бил по-добър. Но пък от друга страна, благодарение на нет-а, в близко бъдеще ще могат да те чипосат и тотално да те освободят от нуждата да мислиш.
    ... наведи се... обещават, че няма да боли ;)
    П.С.
    Имам още доста време до 50, а визуално и ментално още по-вече.
  • 34 Пенсио

    0 0 Отговор
    Фактите са си факти - социализмът е едно недоносче. Той сам си е фалирал 80-те години. Никой не ви е бил виновен че сте били некадърници. Никой не ви е виновен, че социализмът е неработеща система. Имали сте 70 години време да докажете обратното - не сте го доказали. Провалили сте се!!! Колкото и да се напиняш да доказваш нещо, нямаш аргументи човек :). Всичките ти аргументи са толкова очевадно оборими, че дори не си заслужва да ти се отделя клавиатурно време. Когато фактите говорят и комунетата мълчат. Голяма част от работническо-селските ви вождове ограбиха всички нас и вече смело се наричат "капиталисти". Вие останалите комунета сте маргинали неудачници, дето ще си останете само с писането от сутрин до вечер по форуми и сайтове, защото от вас вече нищо не зависи. Вие сте останки от провален строй и за съжаление още дълги години ще търпим последствията от работническо-селските ви упражнения за 45 години!!

    Коментиран от #35

  • 35 съсел

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пенсио":

    Както каза, фактите са си факти! :) ....но последващите изречения:
    "социализмът е едно недоносче"
    “Той сам си е фалирал 80-те години“
    “Социализмът е неработеща система.Имали сте 70 години време да докажете обратното - не сте го доказали“,
    само показват, колко е ограничено мисленето ти, колко си неосведомен или по-скоро промит!

    Относно:
    "нямаш аргументи човек":
    Нямам нужда да се аргументирам. Като нямаш спомени, има статистика, човек. В която ако се поровиш, извадиш необходимата информация и си направиш заключенията, изобщо няма да се напъваш да оборваш каквото и да е.

    Икономиката е динамика. Да заклеймяваш цял период и да си правиш изводите за него по това, което е останало е несериозно.
    Ще ти дам пример със САЩ:
    Детройт, център на автомобилната индустрия и четвърти по население 50-те. "In 2010, the city had a population of 713,777, more than a 60 percent drop from a peak population of over 1.8 million at the 1950 census."
    .... според твоята логика и те са се провалили, нали? ;)

    "от вас вече нищо не зависи"... а от теб, човек нещо зависи ли или ще зависи?...хахахаха ... вярвай си :)

    Приятен ден!

    Коментиран от #36

  • 36 Пенсио

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "съсел":

    Постът ти е празен от съдържание. Аз не заклеймявам. Фактите го заклеймяват. А фактите са: ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА СОЦИАЛИЗМА. Отрицанието ти няма връзка с реалността :).

    Коментиран от #37

  • 37 съсел

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пенсио":

    О.К.
    Така да бъде! :) ... явно не можеш да разбереш, а и не искаш. По-големи факти от статистическото съпоставяне на икономиката на страната преди и сега здраве му кажи. В какъвто аспект искаш: демографски, заетост, социална политика, банкова сфера, външен дълг, армия, структура на отраслите, предприятия, инфраструктура, производство, земеделие, БВП, и т.н. Сигурно 90% от това което виждаш е построено по времето на Социализма....както и да е.

    Западът никога не е искал силна България, а това, което виждаш навсякъде са сенките от миналото, реалността и бъдещето! :)
    ... наистина не виждам смисъл да пиша повече.
    Остани си със Здраве! :)
  • 38 Пенсио

    0 0 Отговор
    А ти не можеш да разбереш, че сега сме зле именно заради социализма. Тоест ние сме в период постсоциализъм. Двата периода не трябва да се делят! Те са едно цяло! Едното е следствие на другото! Социализмът фалира и ние още му берем проблемите от фалита. Ако не вярваш на мен, повярвай на Т. Живков - "Социализма, другари, се оказа едно недоносче". Това ти не можеш да разбереш! Сегашната деградация (не я отричам) е именно от фалшивия просперитет, от заблудата наречена комунизъм и социализъм. Някои още вярват че земята е плоска, но тя не е. Други вярват в социализма, но напразно. Вярвайте си, не пречите. :)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания