Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Април, 2016 20:57 8 830 29

Откриха гроб на украински военни в Донецка народна република

  • гроб-
  • донецка народна република-
  • донецк-
  • дебалцево-
  • украйна-
  • военни

Властите в самопровъзгласилата се република заявиха, че ще ексхумират телата

Гроб на украински военнослужещи бе намерен близо до Дебалцево в самопровъзгласилата Донецк народна република, съобщи източник от отбраната на републиката в неделя пред ТАСС.

"Край Дебалцево бе намерен гроб на украински военни, чиито тела просто бяха изхвърлени, за да се прикрие убийството им и да бъдат смятани за изчезнали", заяви източникът и допълни: "Около десет украински военнослужещи са открити в гроба.“

Властите в региона заявиха, че ще ексхумират телата.

На 18 февруари 2015 г., милицията в Донбас блокира съюза с украинската армия в Дебалцово и си върна контрола над града. Докато отстъпващите, украинската армия унищожи 80% от местните къщи и инфраструктури, включително най-големият железопътен възел в Донбас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    много неточна статия.избитите украински патриоти в дебалцево са доста ,много от тях загинаха след пленяването им.има дори самопризнания на убииците, че са го извършили в нета,но въпреки това руската армия не успя да вкара в чувал украинските защитници на града и те се изтеглиха в огромната си част нанасяики огромни поражения върху руската бронирана техника ,която ги нападна въпреки, че бяха изтеглили част от тежкото си въоръжение спазваики минските договорености,а русия ги нападна макар, че и тя уж щеше да спазва примирието.след този акт на руската армия,а не на някакви несъществуващи донецки милиции русия изпадна в тежка изолация от европа и сащ и дори и най-сериозните защитници на путин разбраха че трябва да бъде спрян и единственото дето ще го дисциплинира е силата!

    Коментиран от #4, #11

  • 2 татко сорос

    2 2 Отговор
    вече спечели 0.10 $
  • 3 Ами гост

    1 0 Отговор
    Ти все едно от там се връщаш! Браво за смелостта!
  • 4 Манафоф

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Много сте далече от истината или умишлено преиначавате истината което говори, че сте твърде много зомбиран соросоиден екземпляр. Между другото всеки дневно ли се дрогирате ?. Имате ли обратни наклонности ?.

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Манафоф":

    ако смяташ ,че нещо дето твърдя не е вярно пробвай да опонираш по същество и ще видиш кой се е дрогирал.всеки путинов трол тук почва силен вилен и после с подвита опашка сменя ника за да почне наново с лъжите .та пробвай срещу дрогиран като мен ще ти е лесно :)!!!

    Коментиран от #6, #15

  • 6 валко

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    я ми разясни понятието тежка изолация че нещо не го разбирам

    Коментиран от #27

  • 7 Тодор

    1 0 Отговор
    Ами война!Има убити,ранени!
  • 8 валко

    1 2 Отговор
    имаш ли представа за какви зависимости между европа и русия става въпрос ,и защо си мислиш че европа с нищо не е зависима от русия или сащ ще компенсират европа за загубите от ,,изолацията,, на русия, или само си драскаш тука и даже разбирач се праиш
  • 9 kcaniba

    1 2 Отговор
    Донецките сепаратисти, поне ги погребаха, защото киборгите направо си ги оставаха непогребани...
  • 10 VitaminX

    0 1 Отговор
    Когато пишете за територии, които се управляват от нелигитимни или непризнати правителства/власти използвайте кавички или добавяйте "т.нар.", всичко друго е некоректно.
  • 11 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Вземи си дъх, идва нова директива от Козяк16.
  • 12 7777777

    1 2 Отговор
    Стояне, тежката изолация на Русия се състои в това, да врътне кранчето с газта на половин ЕВРОПА! А освен Европа и САЩ в света има и други страни-Бразилия, Китай, Индия и други, които не споделят империалистическата политика на САЩ и си сътрудничат с Русия. За твое сведение една Донецка република има по-добро въоръжение от нас! И КРИМ никога не е бил украински, просто им е подарен от Хрусчов! Украйна е като Македония - върни се 200 години назад и виж дали има такава държава! И в техния парламент сега има фашистки партии, а руснака като чуе фашизъм и нали знаеш какво се случва!

    Коментиран от #13

  • 13 оаоао

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "7777777":

    В момента, в който Русия врътне кранчето за газта, ще фалира. Кеф ти Азербайджански газ, кеф ти Ирански, ама Путин на кой ще продава неговия? Даже и Китай не го искат.
  • 14 7777777

    1 2 Отговор
    ДОКАТО ИНСТАЛИРАТ ТРЪБИТЕ ГОЛЯМ КЕФ ЩЕ СТАНЕ!
  • 15 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    най-малкото в неграмотно написаното от теб в първия пост може да се каже че има тафталогия по отношение на това кой напада. Всъщност не е тафталогия, ами просто се оплиташ в лъжите си. А колкото до виенете -ти си единствения, дето вие. Как не се научи, че дори и за обиди нямаш достатъчно акъл!

    Коментиран от #28, #29

  • 16 метро

    2 1 Отговор
    Това за подаръка на Киев, Хрушчов и Македония е нелепо... Тия неща ги разправяй на децата си, а не на големите хора, който пътуват свободно, четат свободно и мислят свободно......ВЕЧЕ!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "метро":

    http://www.ukrainadnes.com/koga-zashto-i-kak-hrushchov-podari-krim-n-2/. Прочете ли и Указа от техния т.н. ДВ-бр4 от 9 март 1954г.
    И това е превод от украински сайт.
    П.П. Пътувал свободно, четял свободно, мислил свободно...

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Укроп

    2 2 Отговор
    Хора,не вярвайте на тези простотии,всичко е обърнато от болна глава на здрава,Там няма донецка милиция,само регулярна руска армия,които ги зарават в една обща яма,да скрият присутствието си...Тази авторка е путинска симпатизанка,и прави поръчкови стати от путин...

    Коментиран от #19

  • 19 kcaniba

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Укроп":

    а ти си нацитски трол!!
    Хора не вярвайте на троловете, да, там са 20 милиона руснаци, защото Укропия е измислена от болшевицките тролове, а всъюност половината от територията и , си е Русия!!!!!
  • 20 метро

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    Уилипедия:
    "През 11 век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав."

    Коментиран от #22

  • 21 метро

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Монго":

    Това, което са направили руснаците и никой в Украйна не го отрича е да обединят съществуващите украински държави в пределите на СССР. В последствие при разпада 1991 се отделя единна Украйна.

    Коментиран от #23

  • 22 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "метро":

    Уикито на детето за лека нощ деца. В руските княжества Киев, Нижни Новгород, Москва държавнотворческия елемент са варягите. Провери в историята при обединението на Киев и Москва кои брат'чеди от кой род са ги управлявали. И кой на кого е казвал малорус. Историята в украинските исторически форуми е следната, цитат от там-"Дъщерята изяде майката".
  • 23 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "метро":

    А и това за обединението на съществуващи украински държави не го казвай другаде.
  • 24 dexter

    1 0 Отговор
    Е нормално да има масов гроб, какво се учудвате.
    Един по един ли да ги ровят? Така се спестява време ...
  • 25 ghost

    0 0 Отговор
    Абе Милена, не мога да разбера какво си написала!
  • 26 ghost

    0 0 Отговор
    Особено последните изречения.
  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "валко":

    ами ще ти го обясня така.никои в европа не иска да да инвестира в русия ,не приемат путин вече за нормален политически лидер,има санкции срещу русия ,които водят до мощно руско обедняване,промениха се мерките за сигурност и вече в европа има визия за военна защита насочена срещу русия.тва малко ли е?
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    даваи бе,разбии лъжите ми.писал съм конкретни неща обори ги.направи го с правилната тафтология и правопис.чакам!
  • 29 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    даваи бе,разбии лъжите ми.писал съм конкретни неща обори ги.направи го с правилната тафтология и правопис.чакам!
Новини по държави: