Last news in Fakti

7 Април, 2016 11:57 946 1

Масови протести парализираха Гърция

  • гърция-
  • масови-
  • протести

Страната е обхваната от 24-часова стачка на служителите в публичния сектор

Мащабни протести на служителите от публичния сектор обхванаха Гърция, съобщи „Ройтерс“.

Протестите са срещу планирана пенсионна реформа в страната. Те са организирани от синдиката АДЕДИ. Стачките съвпадат с предстоящия преглед от страна на кредиторите, за това дали се спазват клаузите по спасителни план за Атина, договорен през миналата година.

В рамките на споразумението бяха въведени съкращения в публичните разходи и доходите на гърците.

МВФ и ЕС трябва да направят заключение по досегашните реформи, за да отключат допълнителни средства от спасителния фонд за страната.

Синдикатът АДЕДИ представлява близо 500 000 работници в публичния сектор, В Гърция стачкуват. Стачката засяга болниците, летищата и училищата в страната. Почти всички международни полети в страната са отменени. Затворени са държавни институции и учреждения. Стачката ще продължи 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Световната Банка

    0 2 Отговор
    ЕХ благодарение на сащ всички отиваме на там!!!
Новини по държави: