8 Април, 2016 15:11 735 0

Бивш ливански министър осъден на каторга, заради тероризъм

  • ливан-
  • министър-
  • каторга

Мишел Самаха е обвинен, че е внасял експлозиви за атентати

Бивш ливански министър беше осъден на 13 години затвор по обвинения за терористичен заговор, съобщи Би Би Си,

Мишел Самаха е бивш информационен министър. През миналата година той беше осъден на 4.5 години. Присъдата обаче беше отменена и излезе заповед за нейното преразглеждане.

Самаха също така е лишен от гражданските си права. Това ще рече, че повече той няма да може да гласува или да заема публични длъжности. Самаха ще излежи присъдата си при тежки трудови условия в затвора Бабда.

Срещу него има обвинения в близки връзки със сирийското правителство. Смята се, че той е съдействал за внасянето на експлозиви, с цел извършване на атентат в Ливан. Самаха призна, че е участвал във внос на експлозиви, но отрече да е бил замесен в терористичен заговор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА