Last news in Fakti

13 Април, 2016 09:05 1 003 0

Полицията в Панама нахлу в "Монсак Фонсека"

  • панама-
  • полицията-
  • мосак фонсека

Търсени са били документи за незаконни дейности на фирмата

Полицията в Панама обискира офисите на кантората „Мосак Фонсека“, съобщи Би Би Си.

Компанията, която се занимава с формиране на офшорни фирми, се оказа в центъра на изтичането на т.нар. „Досиета Панама“. В тях се разкриват активите в офшорни компании на редица известни личности и политици, както и схеми за прикриване на данъци.

От прокуратурата съобщиха, че акцията се е провела в офисите на „Моска Фонсека“ в Панама Сити. Обискът е преминал мирно и без инциденти. От кантората отричат да са правили нещо незаконно. От там твърдят, че са станали жертва на хакерска атака.

Панамският президент Хуан Карлос Варела обеща да работи с други държави, за да осигури прозрачността на офшорната финансова индустрия.

Полицията е провела операцията си заедно със служители от звеното за борба с организираната престъпност. Бил е създаден периметър около офисите на компанията, докато прокурори са търсили документи в сградата. В заявление на прокуратурата се заявява, че са били търсени документи, свързани с новинарски информации, за това, че фирмата е била използвана за незаконни дейности, като подобни акции се провеждат и в дъщери дружества на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА