Last news in Fakti

22 Април, 2016 17:43 1 095 0

Обама пристигна в Уиндзор за обяд с кралицата

  • барак обама-
  • уиндзор-
  • великобритания-
  • кралица елизабет втора

Кметът на Лондон нарече Обама лицемер

Обама пристигна в Уиндзор за обяд с кралицата - 1
Снимки АП/БТА

Американският президент Барак Обама пристигна в Уиндзор за кралски обяд с Елизабет II, съобщи АП.

Кралицата и принц Филип посрещнаха Обама и първата дама и ги откараха до Уиндзорския дворец, след като те слязоха от президентския хеликоптер.

Първата дама Мишел Обама и принц Филип, херцогът на Единбург, се присъединиха към Елизабет Втора и Обама за обяда в замъка Уиндзор - ден след 90-ия рожден ден на Елизабет Втора.

Семейство Обама ще вечеря с принц Уилям, съпругата му Кейт и принц Хари в двореца Кенсингтън в Лондон.

Обама, който е на тридневно посещение в страната заедно със съпругата си Мишел, вече се среща с премиера Дейвид Камерън за разговори на Даунинг стрийт. 

Двамата обсъдиха редица теми, сред които борбата срещу тероризма, конфликта в Украйна, както и членството на Великобритания в Европейския съюз.

Обама пристигна в Уиндзор за обяд с кралицата

По време на последната си визита в Обединеното кралство като държавен глава на САЩ, Обама призова Великобритания да се държи за ЕС. Това разгневи кмета на Лондон Борис Джонсън, който нарече американският президент "лицемер".

"Позицията на Обама е непоследователна, нелогична и абсолютно лицемерна. Американците никога не са били контролирани от някого, тогава защо препоръчват това на нас?”, заяви Джонсън.

Обама пристигна в Уиндзор за обяд с кралицата
Снимки АП/БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: