23 Април, 2016 14:56 840 2

Обама призова младите да отхвърлят цинизма

  • барак обама-
  • великобритания-
  • млади хора-
  • цинизъм-
  • песимизъм

Безопасността на хората и предотвратяването на терористични атаки е едно от най-големите ни предизвикателства

Обама призова младите да отхвърлят цинизма - 1
Снимки АП/БТА

Американският президент Барак Обама призова младите хора да "отхвърлят песимизма и цинизма" и "да не забравят, че напредъкът е възможен и проблемите могат да бъдат решени", съобщи Би Би Си.

Говорейки в Лондон, той каза: "Приемете по-дълъг, по-оптимистичен поглед над историята."

По-рано президентът на САЩ посети Театър "Глоуб", посветен на творбите на Уилям Шекспир и гледа кратък откъс от пиесата "Хамлет" с прочутия монолог "Да бъдеш или да не бъдеш" и заяви, че представлението е било чудесно.

Обама призова младите да отхвърлят цинизма

По време на среща с млади британци в кметството на Лондон, Обама заяви: "Ако някой от вас започне да работи по нещо, което дълбоко го интересува, не трябва да се разочарова ако каузата му отнеме повече време. Не се отказвайте и не се поддавайте на цинизъм, ако след пет години бедността не е ликвидирана и не са постигнали всички стъпки, които трябва да се предприемат, за да се спре изменението на климата."

Напредъкът е "не е неизбежен", но трябва да се борим за страната в дългосрочен план, заяви американският държавен глава.

Обама заяви, че е бил "вдъхновен" от срещата с младите хора, които "му давт нови идеи".

Запитан за сигурността и отношението му към мюсюлманите, той каза, че безопасността на хората и предотвратяването на терористични атаки в различни общества като САЩ и Великобритания е "едно от най-големите ни предизвикателства".

Американският президент заяви, че "най-големите съюзници" на американското правителство в борбата с екстремизма в САЩ са тези, "мюсюлмански американци, които са напълно интегрирани в общество".

Той каза, че ислямофобията не само е погрешна, но "практически ... е самоунищожително поведение".

Обама похвали и британския премиер Дейвид Камерън за това, че "е едни гърди напред" по въпросите свързани с правата на ЛГБТ общността.

Обама призова младите да отхвърлят цинизма


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 2 Отговор
    кой му вярва?
    оня с бемвевто тип джуган или оня с ФеРеВе то)))
    ТЦТЦТЦТЦ
  • 2 Carfen

    1 1 Отговор
    Крадеца вика "дръжте крадеца"!
Новини по държави: