24 Април, 2016 18:38 2 319 8

Крайнодесните с победа в Австрия

  • австрия-
  • федерален президент-
  • президентски избори-
  • втори кръг-
  • предварителни резултати

Партията на свободата поведе в първия кръг на президентските избори в страната, сочат прогнозите

Крайнодесните с победа в Австрия - 1
Снимка АП/БТА

Първоначалните резултати сочат, че кандидатът на антиимигрантската десница в страна води значително на първия тур от президентските избори в Австрия, пише АП.

Според предварителните резултати за нея са гласували около 35% от хората. Според тези данни другите 5 кандидата остават далеч назад

Привидният триумф на Норберт Хофер от Партията на свободата отразява все по-силното недоволство на избирателите от лявоцентристката Социалдемократическа партия и центристката партия на свободата. Предварителните резултати показват, че техните кандидати са събрали едва 10% от гласовете.

Ирмгард Грис и Александър Ван дер Белен, които се кандидатираха като независими, са събрали около 20% от вота. Един от тях вероятно ще влезе в директен сблъсък с Хофер на втория тур на 22 май. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ани

    4 1 Отговор
    Ако сега има избори за Президент в България ,евентуалният кандидат на ГЕРБ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ !

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ани ":

    Това всеки русофил може да го изплюе без проблем.По добре кажи КОНДИДАТ НА КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ И ЗАЩО,понеже ако не-значи няма мисъл в главата ти и приказваш колкото да не заспиш!
  • 3 Методи Методиев

    4 0 Отговор
    Всичко разбирам, само не мога да схвана автора на текста, какво има предвид с фирмулировката "Привидният триумф"!? Естевсвените правила на живота подсказват, че този резултат нито е привиден нито е триумф, а резултат от безсмислената дългогодишна неолиберална политика на ЕС.
  • 4 123

    4 0 Отговор
    тази привидна бежанска зараза носи със себе си демографски взрив --тези бързо се плодят и след няколко години теса вече 5млн . и сега има в Европа 40млн. шок и ужас...Кочина. Каза го един ислямски проповедник-- ще унищожим неверните с утробите на нашите жени...ще раждат като за световно..не че те спирали,колкото по бедни толкова повече раждат..
  • 5 БУМ БАМ

    2 2 Отговор
    ХОРТА СА СЪБУДИХА ПЪК НИИ ОЩЕ СПИМ А КАТ НЕ СПИМ ЛАПАМЕ МУХИ ДЕТ СЕ РЪЗВЪЖДАТ В ГЪЗНИТЕ ЧАСТИ НА КАТЪРА?!:;;
  • 6 СТК412

    3 0 Отговор
    Крайно време е и КРАЙНОДЕСНИТЕ в България да спечелят в България.Не се отнася за крайнод. подлоги на Тиквата.
  • 7 опппааааа

    3 0 Отговор
    Опппаааааа, в Австрия крайнодесните(националистите)ще спечелят и ще видите какво ще стане после, във всяка европейска държава тези партии ще печелят(или поне ще вземат голям дял)на изборите и цялото антиислямско настроение на хората там ще се узакони и легализира. Което на практика означава че ша фърчат чалми.
  • 8 No fes

    4 0 Отговор
    А така сега следва и крайно десните да спечелят в Германия и гледай какво става.Ще хвърчат чалми и фесове.Крайно време е да се сложи край на пагубната американска политика за заселване на Европа с примати живеещи на социал по правила от 10 ти век.
    Ще играе сопата и ще разберат какво значи "Arbeit macht frei".
Новини по държави: