Last news in Fakti

26 Април, 2016 23:30 1 565 2

Куче герой почина от изтощение в Еквадор

  • куче-
  • спасява-
  • еквадор

То участва в спасителни акции след земетресението в страната

Спасително куче буквално е спасявало хора до смъртта си в Еквадор, съобщи „Metro”.

4-годишният лабрадор Дайко е бил част от спасителните акции, след като страната беше ударена от земетресение с магнитут от 7.8 по Скалата на Рихтер през миналия уикенд. Кучето е участвало в спасяването на 7 души от руините на сриналите се сгради, преди самото то да умре от изтощение.

„Благодарим ти Дайко, за твоята героична работа в Педерналес и в други критични зони, където ти участва в спасителните акции и издигна честта на звеното K-9”, се казва в изявление на еквадорската пожарна служба.

Смъртта на кучето е била причинена от комбинация от фактори като жега, дехидратация и огромните усилия, които то е вложило по време на спасителните операции. Медицинските екипи са опитали да направят всички, за да го спасят, но то е починало.

Работата на Дайко е била да открива живи хора, които са били затрупани в останки от сринали се сгради и да води спасители до тях. Кучето е открило 7 души, за които е било вероятно да не бъдат открити от спасителните екипи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Avenger

    1 0 Отговор
    Г-н, Стойчев

    "Медицинските екипи са опитали да направят всички, за да го спасят," Всички?
  • 2 Мишка

    1 0 Отговор
    Още едно доказателство че животните са по-добри от хората.
    Колко човека са способни на такова нещо?