Last news in Fakti

11 Май, 2016 20:35 3 171 24

Русия настръхна срещу американския противоракетен щит в Румъния

  • русия-
  • противоракетен щит-
  • румъния

Според Москва той нарушава споразумението между ядрените сили

Руското външно министерство заяви, че инсталираният от САЩ европейски противоракетен щит в Ръумъния е нарушение на споразумението между ядрените сили със среден обсег, съобщи „Евронюс“.

Утре трябва да се потвърди оперативната готовност на противоракетната система "Aegis Ashore“ в базата Девеселу. Това става близо десетилетие след предложения от САЩ проект за защита на НАТО от ирански ракети. Това стана въпреки предупрежденията на Русия, че това ще наруши мира в Централна Европа,

Според Москва инсталирането на противоракетния щит в Румъния е било грешка, пряко засягаща националната сигурност на Русия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Карли

    1 3 Отговор
    БРАВО НА РУМЪНЦИТЕ- голямо дърво ще ядът, ще станат само на "АШУРЕТА" заради участието им при битката при Сталин град , те заедно с италианците повече от половината умряха от студ, другите бяха изтребени като хлебарки с " Катюши" и всичко останало оръжие. Руснаците това няма никога да го забравят. Лошото е това , че и нашите папагали са на път да се присъединят към румънците. На Крим са разположени и продължават да се оборудват с новите ракетни системи- тип "Сатана" както ги наричат на Запад покриващи от 500 до 3000 км. като пътя си неутрализират всякаква ПВО, спомнете си Хамериканския крайслер. Сатана лети ниско над земята също като "ЯРС". Там където са разположени Американските ракети, около тях в радиус на много километри всичко ще стане на стъкло. Това ни чак и нас- няма да има прошка нали сме братя???????

    Коментиран от #3, #22

  • 2 Киро

    2 3 Отговор
    Що бе, товарищи, нали някви ракети имахте, дет не ги ловели американските ПВО системи?
    Къв ви е проблема тогава?

    Или пак дрън-дрън за балъците и сега оскимтяхте навред, а?
  • 3 Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Карли":

    Първо се захвани с правопис, после скимти глупости по форумите, ушанка!

    Г-н Ядът...защо всички ушанки сте толкова неграмотни и необразовани??!
  • 4 onq s konq

    2 4 Отговор
    Сутринта пише че руснаците "разработват" ракети недосегаеми за амер.ПВО,сега по тъмно пък се съобщава за "настръхване" някакво:)И то точно от АМЕРИКАНСКИЯ ПРОТИВОРАКЕТЕН ЩИТ,КОЙТО "ЗА НИЩО НЕ СТАВАЛ"!Естествено русофилите започват да прегряват с брътвежите си за някакъв "Сатана",дето бил много лош и правел всичко що го изнерви директно "на джам",как на румънците им се пише лошо,но НИЩО НЕ СПОМЕНАВАТ ЧЕ И БЪЛГАРИЯ ПО ДОГОВОР ЩЕ СЕ ГУШНЕ ПОД ВЪПРОСНИЯ ЩИТ!Аре тогава да видим как ще прелитат самотни руски птички мъъъничко навътре в нечия територия/БЪЛГАРСКА НАПРИМЕР/,което ще вдига по тревога няколко ответни самолета за да я ескортират според устава,хабейки гориво и нерви за наглеца.Е вече няма да има таквиз неща-системата АВТОМАТИЧНО ГЕПИ РУСНАКА И НА ЕКРАНА ТОЧКАТА МУ ИЗЧЕЗВА .И няма да има вече " ама той турчина или американо,или марсиано виновен"...ЩЕ ЗАОБИКАЛЯШ БРАТУШКА-ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 5 СОРИ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Руснаците не се притесняват за себе си а за Румънците че ще трябва да гоотнесат заради американските амбиции...Много загрижени тези американци за сигурноста на Източна европа бре...И то да ни пазят от Иран ...след време ще ни пазят от Китай , от Индия...ами тях кой ще ги опази ако ги нацелат Руснаците Може би си търсят ново местенце за живене когато Америка я Няма или може би на Луната...
  • 6 111

    1 2 Отговор
    Американците упорито подготвят" Карибска криза" за Европа, но и на тях няма да им се размине ..
  • 7 Мишка

    0 1 Отговор
    Негрото дърпа дявола за опашката ама незнае че ако дявола се събуди ще има супа от негри.
  • 8 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    ЕЙ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ
    ИСКАТ ДА НИ ВЪВЕДАТ ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ
    А ТЕ ЩЕ НИ ГЛЕДАТ СЕИРА
  • 9 ирански ракети

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Купуваш ли савецки двигатели за ракети бе Хаджи Катър Осман-Обамски?! Купувай, купувай барем се научиш как се прави
  • 10 някой

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    А тоя щит ще защити ли гърците от турски самолети постоянно нарушаващи въздушното им пространство?

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "някой":

    Щитът пази само от "настръхнали".И понеже в статията става дума за настръхнали руснаци,а не за настръхнали гърци,следователно НЕ.Няма да реагира и на това,че ако си с мацка на кръчма примерно и й нарушиш "подмасовото пространство" пускайки й ръка...И ТЯ НЕ НАСТРЪХНЕ.Затова и трябва предварително да я предупредиш да се сдържа,щото ше станете зян и двамата!

    Коментиран от #13

  • 12 Дидо

    2 2 Отговор
    Еми на никой няма да му хареше,ако до оградата му вържат зъл крастав пес(НАТО)--така че е нормална реакцията на рашъните..
  • 13 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Щитът е просто предтекст да се разположат ракети със среден радиус по руската граница. Тези същите уж противоракетни ракети могат да носят и ядрен заряд.

    Конь това го пояснявам за теб понеже уж си схванато момче а бавно схващаш.

    Тези ракети дори не са някаква сериозна заплаха за Русия понеже е огромна страна и дори от европейската граница на Русия обхващат само малка част от огромната територия. Те са заплаха единствено за европейските страни дори и само от факта че ги лишават от евтини ресурси. Разполагат ги за да тероризират Европа.

    Ако им е на краварите да се дръвчат на Русия могат спокойно да си ги разположат по границата между сащ и Русия. Това явно е трудно за асимилиране от конь, деса, стоен, киро, анчи, дошо, стратокасрата и поп кръстю.
  • 14 Морков или тояга

    3 2 Отговор
    Не мога да ви разбера. Едните приказват колко са велики САЩ другите Русия, а главните губещи сме всички тези на първа линия!!! Това ми прилича на двама да си го мерят, а ние да си подаваме задните части между тях. Стане ли патакламата Европа я няма за дни със всичките НАТО-САЩ бази и войната отива от Тихия до Северния океан и после Атлантическия. Прилагате крилатата фраза "дрънка с оръжие", ама няма как и да не дрънкат Ушанките, като виждат демокрацията построена от най-демократичните държави на света в страни като БЪЛГАРИЯ(и то предадена без бой), Либия, Ирак, Украйна и др. Армията и доброто въоръжение държи Русия там където е в момента по-икономически показатели и стандарт на живот, а изчезне армията и оръжието и те моментално за месеци изпадат в същата класация под всички бананови републики.
    - После те били лоши, ами да са лоши.
    -Анексирали Крим, ами там им е Черноморският флот. Ако беше в БГ и тук щеше да има референдум или отиват под БАНАНОВИТЕ РЕПУБЛИКИ по-икономически показатели.
    - Трепали умерената опозиция в Сирия, щом е в угода на страната ще я трепят я няма да и се размине.
    Не си мислете, че ако Русия свали гарда "демократичните страни" водени от САЩ, няма да я разкъсат и разпродадат, а бедният руснак вече няма да е беден, а умиращ от глад като сомалийско сираче.
    Всичко е пари приятелю, всичко. Ние да му мислим как ще се оправяме, ни армия и оръжие с която да си отстояваме интересите пред света, нито индустрия и да сме кредитори на САЩ (като Китай) нищо, даже и жива сила нямаме тя е в Европа и работи (бели роби). Глътнали сме вода и ще се удавим в пустинята срам и позор. Стане ли патардията, аз вече съм уредил къде да се скрия, а ако не мога да избягам със семейството си живот и здраве тази година довършвам вилата в гората и там се покривам. Вие му мислете фанатици НАТО-САЩ или Русия, аз избрах себе си пред тях тази война не е МОЯ!!!
  • 15 Механика

    3 2 Отговор
    Изгодна позиция за САЩ !
    Изнасяне на неизбежен военен конфликт (които те предизвикват) максимално близо до границите на врага и максимално далеко от техните граници като в същото време пушечното месо не са техните войски и техните граждани. Американците обичат да гледат от далеко как се унищожават държави и население. Никаква милост към света !
    Добри хора са те ! Браво !
  • 16 Оцеляване

    1 2 Отговор
    Истина си е,чудя се на средно статистическия европеец как не виждат че разрухата пак ще е при тях ако недай си Боже се замлатят.
    Преди беше комунизма от който се страхуваха ,сега руснаците идват като бизнесмени.въпроса е Глобален- кой ще е №1 влияние в Света-Чичо Сам няма да си даде влиянието в Европа без бой- извода е много страшен - този път жертвите ще са в пъти на 2-рата Световна.
    да,време е за бункер в планината !
  • 17 onq s konq

    2 2 Отговор
    Току що прочетох упътването на въпросния Щит/на български/ и там пише сладното:ТОВА Е ПРОТИВОРАКЕТЕН ГЛОБАЛЕН КОМПЛЕКС,СЛУЖЕЩ ЗА ОТБРАНА.Така че ако братушките не мислят да нападат,няма що да настръхват!И за да не бъркат простите русофили съоръжението с танк,оръдие или минно поле разположено на границата с Русия,ще поясня че то си има ОПОРНИ ТОЧКИ ИЗ ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА НАТО,СВЪРЗАНИ СЪС САТЕЛИТИ,Т.Е.ПРЕДСТАВЛЯВАТ СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,КАТО ЕСТЕСТВЕНО ЩАБЪТ Е "НЯКЪДЕ" В САЩ.И нека бъдем точни -компонентите на щита не се разполагат от САЩ на границата между Румъния и Русия,а ПО ЦЯЛАТА ГРАНИЦА НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ НА НАТО.Колкото до "ПРОТИВОРАКЕТИТЕ" с които е оборудван щита-със сигурност са проектирани точно за неутрализация на руските,с достатъчно разнообразие съответно за степента и интензивността на евентуалното нападение,като са базирани както по границите,така и във вътрешността на Европа и САЩ.И накрая-НЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ НЕДЕЛИМОТО Т.Е. САЩ ОТ ЕВРОПА И ОТДЕЛНИТЕ Й ДЪРЖАВИ,ЗАЩОТО ВСИЧКО ТОВА Е НАТО.ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ.Затова съм гласувал АЗ,семейството и приятелите ми,затова е гласувала преобладаващата част от БГ.А колкото до русофилските ви вопли,самоще напомня какво е казал народа-КУЧЕТАТА ЛАЯТ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ.

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Конь, ти пиеш ли си редовно хапчетата? Прочети малко география и от нея ще научиш че сащ са на повече от 35000 километра от Европа. Прочети история и ще научиш че там където са стъпили е само разруха, ограбване и безработица. Прочети икономика и ще разбереш цената на природният газ там където те снабдяват - южна америка. И никакви дребни стотинки и дръгливи бе ен вета не заслужават да замениш за свобода и независимост.
  • 19 Бай хой

    0 2 Отговор
    Опаа май съм сложил една нула в повече. Извинявам се.

    3 500 километра.
  • 20 simonm

    0 1 Отговор
    Аз ли съм прост или няко друзя са Офце /обичам добавката ОФ,нека някой с по свеж моэък да ми припомни от хъде-отнася се и за комунисти/ Нали руссссските ракети минават през всяка защита,-Путин успокой се и си избърши жъткото отзад-Хубав съвет А ?

    Коментиран от #23

  • 21 Ваня

    0 0 Отговор
    Ще се покриваш? Някъде под американския уж щит ли? До кога ? До тогава докато Русия не насочи ракетите по същия тоя уж щит. Всяка пусната боеглава ще си изпълние боезаданието на 100 %. Наскоро имаше една тренировка в реални условия с реален противник. Миненосецът Доналд Кук пак имаше уж щит, но на един стар руски бомбардировчик му требваше само да облети лодката, и то без никакво въоръжение. Какво последвА ? Целия личен състав на наемниците да си каже "Плащат ми твърде малко да върша тая работа." и айде да си гледа на село крави и царевици.
  • 22 Змей Горянин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Карли":

    Направо избиваш рибата с коментара си - то "Сатана", то "Ярс", то някакви си жалки 3000 км обхват, а на всичкото отгоре си и неграмотен.
    Да те открехна - "Саната" е стара ракета и руснаците вече я подменят със "Сармат", ако въобще си чул за нея. Това първо, второ споменатите от мен и от теб ракети са МБР - междуконтинентални балистични ракети и споменатият от тебе обхват от 3000 км е направо смешен. Трето, "Сатана" тежи 210 тона и има 10 ядрени бойни глави, 750 килотона всяка и няма как да "лети ниско".
    Ай стига ти толкова, можеш и сам да провериш всичко написано от мен, ако знаеш как.
  • 23 Змей Горянин

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "simonm":

    А ти се научи да пишеш грамотно и си избърши жълтото покрай устата. Путин не го мисли, мисли себе си и близките си и как ще я караме занапред с такива мозъци като тебе.

    Коментиран от #24

  • 24 simonm

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Змей Горянин":

    Хубав съвет,както за ограничен човек Всичко е събрано от цитати на наши политици,журналисти и други като Вас Въпреки явнию намек ти се фана бе Уйли,е такива рибета чеках,като ове Хубаво е човек да знае своя език, разбира се ако не е учил партийна школа в Москва Всичко хубаво на Вас и Вашите близки ,на който с огромно удоволствие препоръчвам някой книжки и да се държат по далече от Вас Глупоста е заразна "Тя е бронирана здраво ...."
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания