Last news in Fakti

18 Май, 2016 18:47 1 210 0

Елизабет II подмина Брекзита, акцентира на затворите и високи заплати

  • елизабет ii-
  • кралица-
  • слово-
  • великобритания

Моето правителство ще използва възможността да укрепи икономиката

Елизабет II подмина Брекзита, акцентира на затворите и високи заплати - 1
Снимка: АП/БТА

Моето правителство ще използва възможността за засилване на икономиката, за да гарантира сигурност на работещите, да увеличи шансовете за хората в най-неравностойно положени и да укрепи националната сигурност.

Така за 65-ти пореден път Елизабет II очерта законодателната програма на правителството за следващата година.

На фона на ожесточения дебат „за“ и „против“ членството на Острова в ЕС, кралицата представи социален план за хората в най-неравностойно положение, коментира в. „Гардиън“.

Борбата с екстремизма и радикализацията, намаляване на сроковете при осиновяване и въвеждане на данък за безалкохолни напитки от април 2018 са част от общо 20-тина законодателни предложения.

Най-сериозен интерес предизвика предложението за безпрецедентна а реформа в управлението на затворите, нещо, което не се е променяло Викторианската епоха.

Опозицията твърди, че важните въпроси в годишната програма са изместени от незначителни закони.

Моето правителство ще използва възможността да укрепи икономиката, за да предостави сигурност на британските работници, ще увеличи възможностите за по-добър живот на най-затруднените и ще засили националната отбрана, отбеляза кралицата.

Тя насочи, че кабинетът на Дейвид Камерън ще приведе държавните финанси под контрол и ще насочи икономиката към по-високи заплати и по-ниски социални помощи.

Правителството ще отдели 2% от БВП за отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: