Last news in Fakti

22 Май, 2016 16:56 1 311 0

Давутоглу: Никой не е незаменим

  • ахмет давутоглу-
  • бинали йълдъръм-
  • турция-
  • незаменим-
  • партия-
  • премиер

Давутоглу заяви, че се е оттеглил за доброто на Партията на справедливостта и развитието

Давутоглу: Никой не е незаменим - 1
Снимка: БТА/ AP

Никой не е незаменим. Това заяви вече бившият министър-председател на Турция Ахмет Давутоглу в прощалното си слово, съобщи „Хюриет“.

Политикът говори пред своите съпартийци от Партията на справедливостта и развитието (AKP), подчертавайки, че не е искал да подава оставка, но го е направил за доброто на партията.

„Причината, поради която сдавам поста, е притеснението ми, че в противен случай AKP ще страда. Никой не е незаменим, но партията има незаменими ценности“, заяви Давутоглу.

Той призова Партията на справедливостта да избегне „политическата корупция“ и добави, че най-важни са правосъдието и защитата на човешкото достойнство.

Бинали Йълдъръм бе избран за лидер на управляващата партия на Реджеп Ердоган и премиер на южната ни съседка.

Йълдъръм заяви, че промяната в ръководството на правителството няма да промени усилията на турските власти срещу терористичните групировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: