Last news in Fakti

3 Юни, 2016 08:46 1 116 0

Сега властва кризисно положение

  • германия-
  • преса-
  • геноцид-
  • кризисно положение-
  • армения-
  • турция

Германската преса за резолюцията за арменския геноцид

Сега властва кризисно положение - 1
Снимка: БТА/ AP

Не само германските депутати, но медиите са единни в коментарите си за приетата от Бундестага резолюция за арменския геноцид. 

Вестниците обаче се различават в оценката си за отсъствието по време на гласуването на канцлера Ангела Меркел, вицеканцлера Зигмар Габриел и външния министър Франк-Валтер Щайнмайер. В. „Райн-Некар-цайтунг“ от Хайделберг вижда в реакцията на Турция потвърждение за правилно решение. „Точно решението на Анкара не остави никаква друга възможност този геноцид да се определи като това, което всъщност е“. „Когато член на управляващата турска партия определя германските депутати с турско потекло като предатели и ги предупреждава заради вота им да не се връщат в старата си родина, това е най-силното потвърждение“, пише вестникът.

В. „Оснабрюкер цайтунг“ критикува отсъствието по време на гласуването на важни членове на правителството. „Колко ниско!“, коментира вестникът. Според него това отсъствие е било напълно излишно след като Ердоган нареди връщането на посланика си от Берлин.

„Сега властва кризисно положение“, пише „Нойе Рур/Нойе Райн цайтунг“. Този вестник обаче хвали отсъствието на канцлера Ангела Меркел, вицеканцлера Зигмар Габриел и външния министър Франк-Валтер Щайнмайер и го определя като правилно решение „защото немско-турските отношения са твърде важни, а сигналът, който Бундестагът изпрати е достатъчно силен“.

В. „Щутгартен цайтунг“ пише: „Един парламент не е семинар по история нито трибунал. Точно заради това резолюцията е акт на самоутвърждаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: