Last news in Fakti

2 Юни, 2016 13:22 2 358 2

Турция бясна на Германия

  • турция-
  • бясна-
  • германия

Днес Бундестагът гласува резолюция за признаването на арменския геноцид

„Изправени сме пред истински тест за приятелството между Турция и Германия.“ Това бе заявено от турския премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от „Гардиън“.

Той изрази недоволството на Анкара от предстоящото днешно гласуване в германския Бундестаг, на което Берлин може да признае убийствата на арменците в Османската империя като геноцид.

„Това е абсурдно гласуване. Някои партньори, които считаме за приятели, когато имат проблеми с вътрешната си политика, се опитват да отместят вниманието от тях. Тази резолюция е такъв пример. Говорим за много обективни събития, които могат да се случат във всяка страна и всяко общество в рамките на Първата световна война. Знаем, че тези, които искат Турция да платя сметката за това, нямат добри намерения.

Ние сме лоялни към споразуменията си с ЕС, но и там трябва да държат на думата си. Ние не сме някаква племенна държава, а страна с дълбоко вкоренени традиции“, заяви Йълдъръм.

Иначе до германските депутати беше разпратено писмо, подписано от 500 турски сдружения в Германия. В него се казва, че „над 90% от турското население с право отхвърля определението геноцид и го смята за клеветническо“. Те предупреждават, че приемането на резолюцията ще застраши мирното съжителство между турци и германци. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    4 0 Отговор
    "Те предупреждават, че приемането на резолюцията ще застраши мирното съжителство между турци и германци." За това говорим -идваш в чужда държава и плашиш с война.Какво ще правите, ще ги взривявате ли тези германци ?
  • 2 Бай хой

    1 1 Отговор
    То за бяса нямаше ли отдавна открита ваксина?
Новини по държави: