4 Юни, 2016 18:45 2 392 7

Латвия засече руски разузнавателен кораб

  • латвия-
  • разузнавателен-
  • кораб

Той е навлязъл в икономическата зона на страната

В икономическата зона на Латвия е бил засечен разузнавателен кораб на Латвия, съобщи „Россбалт“.

Това бе обявено от латвийските национални въоръжени сили. Според данните корабът се намира на 4.5 морски мили от териториалните води на Латвия.

По-рано латвийското министерство на отбраната заяви, че руски военни самолети и кораби са приближили границите на Латвия повече от 270 пъти през 2015 г. и над 250 пъти през 2014 г.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    3 2 Отговор
    ми те са до границите на Русия!!))
    Да се изнесат територията доФАЩ някъде, тогава само амерските военни сили ще ги доближават!!))))
    Тц Тц Тц
  • 2 Бай хой

    1 2 Отговор
    Икономическата зона на която и да е страна не са ли международни води и там могат да плуват всякакви плавателни средства?

    Пък и си оправете писанието че май не гледате какво пишете -
    "В икономическата зона на Латвия е бил засечен разузнавателен кораб на Латвия".

    Пак ставаме свидетели на поредната "руска агресия" изфабрикувана от цру.
  • 3 БАТ мишо

    2 2 Отговор
    освен че е икономическа зона на латвия е икономическа зона и на русия - от двете и страни почват руски и латвийски води..... тая икономическа зона колкот е латвийска толкос е и руска
  • 4 onq s konq

    2 2 Отговор
    Верно че водите са международни както за Латвия така и за Русия,но САМО ЛАТВИЯ ИМА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА В ТЯХ.Защото КАКВА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА МОЖЕ ДА ИМА ЕДНА ФАЛИРАЛА РУСИЯ?!

    Коментиран от #6

  • 5 Carfen

    2 2 Отговор
    ВСВ я спечелиха две държави- САЩ и СССР. Европа беше поделена между тях като зони на влияние. Източно-европейските държави ни качиха на влакчето на комунизма без да ни питат. После с Перестройката ни предадоха в ръцете на САЩ и НАТО, пак без да ни искат мнението или съгласието. Много ясно, че ще се говори по този начин за Русия. Ама утре като фалират американците и няма кой да се противопостави на "руската агресия", к'во прайм? Пак труден избор.

    Американските корпорации и руските олигарси гледат на Европа като хищници плячката си, а ние симпатизираме на едните и плюем по другите. Спасението е другаде.
  • 6 Carfen

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Русия не е фалирала. В момемта обаче, при тези цени на горивата, напред изпъква руския военно-промишлен комплекс. Може пък военните кораби да са тест-драйф екземпляри. Да се надяваме, че няма да направят рекламна атака :)
  • 7 РАЗДРОБИШ ЛИ ВРАГА ПОЧТИ СИ ГО ПОБЕДИЛ

    1 2 Отговор
    ЛИТВА ЛАТВИЯ ЕСТОНИЯ ТВА СА ГУБЕРНИИ НА РУСИЯ ОТ ВРЕМЕ ОНО СЪЩО КАТО УКРАЙНА ХАСКОВСКИ ОКРЪГ В БЪЛГАРИЯ САМО ЧЕ Е СОРОСИСТИТЕ Я КРЪСТИХА ДЪРЖАВА УКРАЙНА.
Новини по държави: