6 Юни, 2016 11:12 1 562 7

Жени, които отхвърлят майчинството са "незавършени"

  • ердоган-
  • жени-
  • турция-
  • ислям-
  • деца-
  • контрацепция

Кариерата не трябва да представлява пречка за създаването и отглеждането на деца

Жени, които отхвърлят майчинството са "незавършени" - 1
Снимка АП/БТА

Една жена, която отхвърля майчинството е "недостатъчна" и "непълна", заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган и призова жените да имат най-малко по три деца, съобщи Би Би Си.

По време на реч в Истанбул в неделя, той каза, че подкрепя жените, които се развиват професионално и жънат успехи, но подчерта, че кариерата не трябва да представлява "пречка" за създаването на деца.

"Жена, която се отказва да ражда деца с довода "Аз работя", означава, че тя се отрича от своята женственост. Така мисля аз. Жена, която се отказва от майчинството и от домакинската работа, рискува да загуби свободата си. Тя е непълноценна и е половин човек, независимо колко успешно се развива кариерата й", заяви Ердоган по време на реч пред Асоциацията "Жени и демокрация" в Истанбул.

Тези коментари бяха последните от поредицата спорни забележки за жените и тяхната роля в обществото.

Миналата седмица Ердоган призова мюсюлманите да отхвърлят контрацепцията и да имат повече деца.

В телевизионно обръщение на 30 май, той подчерта, че "немюсюлманските семейства" трябва да помислят за контрол на раждаемостта или семейно планиране.

"Ние ще умножим нашите потомци", каза Ердоган, който стана президент през август 2014 г, след като бе премиер в продължение на 12 години.

Самият Ердоган е баща на четири деца.

Неговата Партия на справедливостта и развитието (AKP), чиято идеология е вкоренена в ислямизма, е привлякла много консервативни мюсюлмани в своите редици.

Това не е първата му реч срещу контрацепцията. През 2014 г. на сватбена церемония, Ердоган я описа като "предателство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антимюсли

    3 0 Отговор
    Абе тоя сайт да не е турски?Какво ни занимавате със всяко изказване на тоя шизофреник?
    А до кенефа кога ходи и снимка на ибрика няма ли на покажете в следващата статия????

    Коментиран от #4

  • 2 krasimir velchev

    1 0 Отговор
    krasimir velchev-Колкото и ,да ми е антипатичен Реджеп Ердоган в конкретното изказване ,той е ,ако ,не на 100% ,то поне 80% прав.Върху засегнатия от Ердоган проблем е много добре,да се замислят българските управляващи.Турция има 11пъти повече население от България.Истински парадокс е фактът,че турското ръководство се притеснява за раждаемостта а в България грижата на управляващите по въпроса за раждаемостта е нулева.

    Коментиран от #5

  • 3 Хараламби

    0 0 Отговор
    Сега остава тоя мухльо да обясни как точно ще отглеждаш 3-4 деца и в същото време ще се развиваш професионално и ще жънеш успехи.
    Аман от кретенски изказвания.
  • 4 Петър Кимонов

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "антимюсли":

    Ами щото иначе няма да знаеш, че е шизофреник... Елементарно е. Що се нервиш?
  • 5 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "krasimir velchev":

    Турското ръководство се притеснява от раждаемоста на кюрдите която е в пъти по голяма от турската.За това този капут Ердоган държи такива речи.Бройката 80 милиона турци е съставена от поне 35 милиона кюрди и процената расте.За това феса се притеснява.
  • 6 Райд

    2 0 Отговор
    Значи ще трябва да се работи по оръжия за масово унищожение щом ще има толкова хлебарки.
  • 7 Монго

    1 2 Отговор
    Десиии, ела да те завърша.
Новини по държави: