Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:06 1 408 0

Brexit не остави друг избор на Камерън

  • brexit-
  • дейвид камерън-
  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • тим фарън

Той стана последният консервативен лидер, който падне жертва на опасната мания на своята партия по Европа

Brexit не остави друг избор на Камерън - 1
Снимка АП/БТА

След оставката на Дейвид Камерън редица политически лидери му отдадоха почит и коментираха причините, които доведоха до този повратен момент в историята на Великобритания.

Пред Би Би Си 5 лидерът на Лейбъристите Джереми Корбин, който стоеше рамо до рамо с Камерън в кампанията за оставане в ЕС, отдаде почит на премиера, след решението му да се оттегли.

"Мисля, че начинът, по който се справи с разследването на Кървавата неделя (убийствата на 14 демонстранти в Северна Ирландия през 1972 г. - бел ред.) и начинът, по който поднесе извинението ... възхищавам му се за това", заяви той и допълни, че друг смел ход на Камерън, който заслужава възхищение е легализирането на гей браковете - решение, който го е изправило срещу собствената му партия.

Друг негов съмишленик в кампанията „Остани“ - лидерът на либералдемократите Тим Фарън заяви, че резултатът от референдума не е оставил друг избор на Камерън, освен да подаде оставка, пише в. "Гардиън".

"В този близък период, правителството трябва да действа бързо, за да овладее икономиката, да успокои пазарите и веднага да зададе нов курс", каза той в изявление. "По-голямата нестабилност ще доведе до несигурност на работните места, спад в инвестициите и по-голям натиск върху публичните услуги. Няма съмнение, че това ще бъде невероятно изпитание, трудно и нервозно време. Дейвид Камерън стана последният лидер от Консервативната партия, който падне жертва на опасната мания на партията по Европа. Политическите маневри на консерваторите доведоха страната ни до ръба, а днес ние паднахме в бездната", заяви Фарън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: