Last news in Fakti

24 Юни, 2016 10:27, обновена 24 Юни, 2016 11:32 8 247 20

Дейвид Камерън подаде оставка - Юни 2016

  • дейвид камерън-
  • btexit-
  • великобритания-
  • оставка-
  • премиер
Дейвид Камерън подаде оставка - Юни 2016 - 1

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън подаде оставка.

В своето изявление от Даунин стрийт 10, премиерът заяви, че вярва в решението на тези 33 милиона британци, които са дали гласа си във вчерашния референдум.

„Тази кампания бе единственият начин, по който аз имах възможност да изразя чувствата и мислите си. Затова аз приветствах този референдум, въпреки резултата. Британците гласуваха да поемат по съвсем нов път. Аз смятам обаче, че сега Великобритания се нуждае от ново ръководство, което да я поведе по новия ѝ път. Аз не мога да остана капитан на държавата през оставащите няколко месеца“, заяви Камерън, с което стана ясно, че подава оставка.

„Британският народ гласува за напускането на ЕС. Трябва да зачетем неговото решение“, заяви премиерът на Великобритания.

Той изказа поздравления на опонентите си, които агитираха за Brexit, заради страстта, с която водиха кампанията си.

Камерън напомни, че хората по цял свят следяха какъв ще е изборът на Великобритания и увери европейските граждани, които живеят на острова и британските граждани, които живеят в чужбина, че промени ще има, но те не трябва да се страхуват. „Пазарите пак ще са отворени, хората пак ще могат да пътуват, но по различен начин“, обясни Камерън.

Премиерът заяви, че се гордее, че е бил на чело на тази велика страна през последните шест години.

„Изпълнихме обещанията си към бедните, помогнахме на хората, които се обичат да се женят без значение от тяхната сексуалност, сега обаче трябва да погледнем към глобални и по-важни въпроси“, заяви той.

„Сега Великобритания се нуждае от ново ръководство, което да я поведе по новия и път. Аз не мога да остана капитан на държавата през оставащите няколко месеца. Моят кабинет ще поддържа процесите в страната през следващите 3 месеца,  в които ще подготвим конференция на Консервативната партия, на която ще се вземе решение за ново правителство. До тогава ние ще продължим да си вършим работата и да изпълним поетите ангажименти“, каза той.

„Преговорите с ЕС трябва да започнат с нов премиер, който да реши кога да започне процедурата по член 50. Тези които загубиха, включително и аз трябва да помогнат за случването на новото статукво“, каза още Камерън.

Това че напускаме Европейския съюз не е нещо, което препоръчвам, но го приемам. Трябва да намерим начин това да се случи най-леко, завърши Камерън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    5 0 Отговор
    Достойна постъпка.В БГ това няма как да се случи по какъвто и да е повод.
  • 2 Браво

    2 1 Отговор
    Всички европейски лидери да подават оставка и да прадават властта над европа на Путин!
  • 3 Сори

    3 2 Отговор
    Ако стане това в БГ дали наща Алчна за власт ТИКВА ще подаде Оставка..НИКОГИШ..Пък и кой ще допусне такъв Референдум...

    Коментиран от #7

  • 4 ббс

    4 1 Отговор
    Камерън не си е подал оставката, т.е. НЕ е напуснал, а е уведомил Кралицата, че ще остане на поста си до конференцията на консервативната партия през Октомври!!!!!!
    Толкова ли не можете да си направите елементарен превод.
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-36615028

    Българските медии са супер зле, направо съм потресен, колко неточно се отразява информацията.
  • 5 очко

    3 0 Отговор
    Надявам се да се наиграят хубаво тъпите британци, следва нов референдум да отцепване на Шотландия, Северна Ирландия ще се върне на Република Ирландия и ще останат само Англия и Уелс, т.е. надутите сноби и хилбили-тата.
  • 6 Трифонов

    0 2 Отговор
    Ето заради неща, подобни на тези, които се случиха тия дни там, държавата се нарича не просто Британия, а ВЕЛИКА БРИТАНИЯ! Когато хората почувстват, че нещо застрашава принципните устои на държавата и обществото, хората са активизират в защита на тези принципи. А политиците им, независимо коя теза защитават, в крайна сметка защитават избора на хората. Затова във Великобритания може, трябва и има смисъл да се гласува. Защото имаш избор, а гласуването е начинът да направиш своя. В България, както неведнъж съм отбелязвал, НЯМА СМИСЪЛ да се гласува! Защото няма избор, а щом нямаш избор, гласуването е просто загуба на време... каквото представляват всички избори, провеждани в рамките на Третата българска държава. Няма причини да вярваме, че и в бъдеще нещо е възможно да се промени! Ние просто не сме свободни хора, не разбираме какво е това, не я желаем и затова и не знаем какво да правим с нея, когато я имаме. Затова я и нямаме. Защото за свободата се води непрекъсната борба, а няма как един човек да се бори решително и качествено за нещо, в което не вярва. Ето защо, хората ще живеят много по-добре в условия на някакъв вид диктатура. Живяха по-добре преди 1989, все по-често го повтарят и със сигурност биха живели по-добре ако им се осигури някакъв нов вид диктатура и в бъдеще. Е, да, ще има 1% от тях - инициативни, свръхинтелигентни, талантливи, гениални - които не биха се чувствали добре. Но щом този процент е толкова незначителен, по-добре е просто да се изнесат. По-лесно, по-бързо и много по-ефективно, отколкото да обясняваш и да се опитваш да втълпиш на обикновения, прост човечец, че в свободна и демократична държава би могъл да живее по-добре... Само дето първо ще трябва да разбере какво е това "свободата"; да се научи да я уважава и да е готов да умре за нея; да се научи да работи; да се научи да е активен, инициативен и аналитичен, т.е. да се научи да бъде господар на себе си... И че ако не овладее всичко това, всъщност би живял много, много по-зле. Е, causa perdutta е това!
  • 7 КПСС БКП

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сори":

    Сори .... пий хапчета , че те е хванала склероза ... Точно Борисов подаде оставка преди 3 години заради петима лумпени , финансирани от Москва , които се сбеха и провокираха полицайте ... Борисов подаде оставка и каза , че не иска да се пролива кръв. Но после бандитите от БКП/БСП си назначиха Олигарски и 2 години биха хората насред София , защото им искаха Оставката , заради назначаването на лицето Пеевски за шеф на ДАНС ...Маи не помниш тия факти ??? или рублите са в повече ???

    Коментиран от #13

  • 8 baraev

    3 0 Отговор
    Да не са луди наще да допуснат да се отделим от ЕС. Като секнат фондовете ко праим ..
  • 9 7777777

    3 1 Отговор
    Сега баба Меркел да наложи санкции на Великобритания, защото не я искат! Време е да направим един такъв референдум у нас да видим какво мисли народа, а не накъдето го водят продажните политици!
  • 10 Васко

    2 0 Отговор
    Дейвид Камерън е бушон който трябва да изгори !
    Както се изрази Путин ,спокойствието свърши.
    Ще става нещо голямо и се моля дано да не е това което си мисля.
    Хората са озлобени от корупцията, богатите стават по богати а бедните по бедни това е американския и еврейски модел.
    Но за съжаление не-знам какво би могло да се направи за да се измъкнем ние Българите от този капан.
  • 11 1234

    1 1 Отговор
    Като секнат фондовете,стягаме се и си оправяме държавата.Кой каквото е откраднал го връща и влиза у затвора иначе му се пише по лошо,до кога ще ги търпиме тия крадливи политици,дето се научиха толкова години само да крадът и комисионни да получават.До тука стига вече,да излизаме и да започваме иначе още по зле ще става .

    Коментиран от #12

  • 12 БХК и ДПС форева

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Има една детска градина "мечтатели" там търсят такива разказвачи на приказки и небивалици като тебе...

    Кой влиза в затвора ако е откраднал милиони??? Такива хора стават Премиери, Президенти и министри...
  • 13 Сори

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "КПСС БКП":

    Изглежда някой друг трябва да пие хапчета ...Тиквата още на третия ден от управлението на Орешарски каза че ще работиза свалянето на новата власт ..Гафа с Орешарски стана седмици по късно и на Тиквата му дойде Дюшеш....През цялото време на Управлението на Орешарски Тиквата Ревеше като К..А...ХАЙДЕ БЕ СКЪСАХТЕ МИ НЕРВИТЕ БЕ ...СДАВАЙТЕ ВЛАСТА И ВСИЧКО ЩЕЕ НАРЕД...Един преди да сдаде власта каза на репоттерите...СТИГА С ТАЗИ ОСТАВКА...НЯМА ДА ПРАВИМ ОНДУРМА... И след нощно посещение в АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО оставката цъфна Хайде отиди да си купиш лекарства щото изглежда на теб ти изневерява паметта...А колкото за комунистите не забравяй че и тТиквата е комунист ...Стана Ортак на Убийците на Дядо му....
  • 14 евросакър

    2 0 Отговор
    Ако излезем от ЕС или ЕС се разпадне мутрите и ДС милиционерите ще ни скъсат от рекет, сега поне има от къде да крадат, някой друго фондче, малко евросредства, ама я си представете, че парите спрат!?
    От къде ще ги вземат?
    Много ясно, че от нас, я си спомнете 90 -те години и ще разбрете, че съм прав!
    Ще има пирамиди, фараони и балъци за милиони .......!
    Направо ще ни отпорят гьона, тогава вече ще стане дебела работата.
  • 15 За Путин

    1 0 Отговор
    Лили днес какви са изпълзяли по форумите! На какво се радват и те не знаят!
  • 16 АнглийскаМекаКитка

    0 2 Отговор
    -Аз съм мома англичанка а мъжът ми е гей англичанин и заедно свириме като гърците на бузуки и сме със издути бузки във поза щраус а отзадните ни части стърчи по-една маслинена клонка за ветропоказател колко сме имперско велики и слушаме император лилипуткин.....и сега ще направим със него един евразийски съюз и ще зачеркнем най-големият и платежноспособен Европейски пазар от 500-милиона души защото нашите стоки стават много скъпи и непродаваеми във Европа ще си ги шиткаме във Руската федерация и във Кавказ....хип-хип ура....хип-хип ура....хип-хип ура....за английските меки китки и красивите моми англичанки със обърнати ченета и криви захапки.
  • 17 Чачук

    1 1 Отговор
    В нито едно изречение изказано от Камерън не се говори за оставка,кой болен мозък написа,че той е подал такава?Нещата пак се представят тенденциозно и то от нашите журналя.Срамота.
  • 18 EMSKI

    1 0 Отговор
    Англичаните са островитяни и това е нормално мислене за тях, ние сме били под иго(робство)....и мисленето ни е такова.Всичко е нормално,и сега сме "под иго" , но е Европейско!!!
  • 19 racer

    0 0 Отговор
    Ами тая зад него охраната му ли е?

    Коментиран от #20

  • 20 про

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "racer":

    Някоя като Лиляна Павлова......само че не така тлъста
Новини по държави: