Last news in Fakti

24 Юни, 2016 13:42 2 394 0

Тони Блеър: Не предприемайте необмислени решения за бъдещето на Великобритания

  • великобритания-
  • тони блеър-
  • brexit-
  • референдум-
  • ес-
  • проблеми

Хората ще открият, че решението им да напуснат ЕС няма да реши проблемите им

Тони Блеър: Не предприемайте необмислени решения за бъдещето на Великобритания - 1
Снимка АП/БТА

Бившият британски премиер Тони Блеър призова правителството да не предприема каквито и да било "необмислени решения", след като стана ясно, че Великобритания е гласувала да напусне ЕС, съобщи Би Би Си.

Той заяви, че решението на Дейвид Камерън да не приведе веднага в действие член 50 от Лисабонския договор, а да остави това на следващия премиер, е било "абсолютно правилно".

Бившият министър-председател от Лейбъристката партия заяви, че страната се нуждае от "време за размисъл" и "обединение", защото в момента трябва да се справи с "тежки въпроси".

Блеър е сигурен, че съвсем скоро хората ще открият, че решението им да напуснат ЕС няма да реши проблемите, които глобализацията е създала, пише Ройтерс.

"Това е трагедията в случая. Какво ще открием в следващите дни и седмици ... ще открием, че това, което хората мислеха, че ще бъде отговор на тези проблеми, всъщност изобщо не е отговор", каза той.

Според бившия премиер, вотът за излизането от ЕС може да създаде натиск за втори референдум за независимостта на Шотландия. "Това е решение, което ще има огромни последици", коментира той пред "Скай нюз" в петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: