Last news in Fakti

29 Юни, 2016 07:55, обновена 29 Юни, 2016 13:48 3 558 1

Над 40 жертви след атаката на летище Ататюрк

  • летище ататюрк-
  • терористична атака-
  • ислямска държава-
  • турция-
  • загинали-
  • премиер

Премиерът на страната заяви, че най-вероятно Ислямска държава е отговорна за нападението

Над 40 жертви след атаката на летище Ататюрк - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко 41 души са загинали в резултат на на тройния самоубийствен атентат и атаката с огнестрелно оръжие, които окървавиха международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, съобщава АП. По данни на агенцията 13 от тях са чуждестранни граждани. АП се позовава на турските власти, че сред жертвите има гражданин на Иран и гражданин на Украйна.

По-рано се съобщаваше за 147 ранени, но данните подлежат на уточнение.

Според телевизионния канал "Haber 7" 39 от жертвите са вече разпознати

Летище "Ататюрк" вече възобнови работата си, докато разследването около снощния терористичен акт продължава. Властите потвърдиха, че тримата атентатори са дошли на летището с такси.

Йълдъръм повтори снощните предположения, че най-вероятният извършител на атаката са членове на ислямистката групировка Ислямска държава, но разследването продължава.

В своето изказвана премиерът подчерта, че тази атака е показала колко е важно да се вземат мерки срещу глобалната заплаха от тероризъм.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че нападението трябва да послужи като повратна точка в глобалната борба срещу въоръжените терористични групировки.

"Бомбите, които днес избухнаха в Истанбул можеше да избухнат на всяко летище, във всеки град по света", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 2 Отговор
    който сееветрове - жъне бури!!!
    Русия 5 години го предупреждаваше султането, да спре да си играе на османски башия, да спре да култивира ислямисти, да спре да купува нефт от терористите!!!
    Ама ней се....
Новини по държави: