Last news in Fakti

30 Юни, 2016 13:57, обновена 30 Юни, 2016 18:19 1 300 4

13 задържани във връзка с атентата на летище Ататюрк

  • летище ататюрк-
  • летище-
  • задържани-
  • турция-
  • терористична атака

Трима от задържаните са чужди граждани

13 задържани във връзка с атентата на летище Ататюрк - 1
Снимка АП/БТА

Властите в Турция са задържани 13 души във връзка с атентата на летище Ататюрк в Истанбул, съобщи Анадолска агенция.

Трима от задържаните са чужди граждани. Националностите на заподозрените чужденци не са оповестени.

Високопоставен турски чиновник заяви пред АП, че тримата атентатори-самоубийци, които извършиха смъртоносното нападение на летище Ататюрк са били руски граждани от Узбекистан и Киргизстан.

Служителят заяви, че не можа да потвърди съобщенията в турските медии, че руският гражданин е от размирната област Дагестан.

По-рано вестник "Хюриет" идентифицира един от тримата атентатори, които удариха летище Ататюрк като Осман Вадинов, чеченец от руски произход. Вадинов преминал в Турция от град Рака в Сирия, един от бастионите на Ислямска държава.

От руските силови структури обаче, опровергаха информацията, че чеченец е участвал в терористичното нападение, заявявайки, че в Чечня никога не е съществувал човек с името Осман Вадинов. Един от атентаторите в Истанбул е посещавал България, съобщи БНТ.

Днешната акция се е провела паралелно на 16 различни адреса в града. Полицията е претърсила няколко адреса в истанбулските квартали Пендик, Башакшехир и Султанбейли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 2 Отговор
    Когато Путин казваше на Ердуган и НАТО ,че извършват удари в Сирия срещу терористи от Кавказ ,които се преместили през Турция,всички гледаха като идиоти --сега какво видяхте ли от къде са извършители ,единия ..от Чечня...Късно е вече ,сега който поддържал терор от него ще загине..
  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    "Високопоставен турски чиновник заяви пред АП, че тримата атентатори-самоубийци, които извършиха смъртоносното нападение на летище Ататюрк са били руски граждани от Узбекистан и Киргизстан."
    Ха, в тези две държави има узбеки и киргизи, но може и руски граждани да има...
  • 3 сексбок37

    2 2 Отговор
    Нима това е първото потвърждение, че ИДИЛ е руско творение!? Всъщност ислямският тероризъм като КОНЦЕПЦИЯ е създаден от КГБ (Йон Михай Пачепа). Достатъчно е да си зададе човек правилните въпроси и ще достигне до правилните отговори.

    Коментиран от #4

  • 4 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "сексбок37":

    Интересна концепция, в кое психиатрично заведение е популярна?
    Май си пропуснал темата,че един от извършителите е бил издирван за тероризъм в Русия, задържан у нас, но е отказана екстрадация, защото Австрия му дала убежище.
Новини по държави: