Last news in Fakti

1 Юли, 2016 08:29 1 624 5

Армения и Русия изграждат щит за противовъздушна отбрана

  • румъния-
  • отбрана-
  • армения

Арменският парламент гласува за ратифицирането на споразумението от 2015 г.

Арменският парламент гласува ратифицирането на договора с Русия за създаването на съвместна система за противовъздушна отбрана, съобщи „Ройтерс“.

Арменските власти заявяват, че новата система ще позволи включването на пълната гама от възможностите на военновъздушните сили на Русия, включително и многофункционални изтребители, в съвместна регионална противовъздушна отбрана.

„Това ще ни позволи да получаваме сериозни данни за разузнаване, които ще бъдат в общо информационно поле и ще предотвратят бъдещи нарушения от противниците ни. В тази сфера ние не виждаме по-надежден партньор от Русия“, заяви министъра на отбраната Сейран Оханян.

Споразумението между Русия и Армения беше подписано през декември 2015 г. Русия и Армения заедно защитават арменското въздушно пространство от средата на 90-те години на миналия век. Руски войски и изтребители са разположени на територията на Армения. Споразумението не се прилага за района на Нагорни Карабах, който е предмет на дългогодишен конфликт между Армения и Азербайджан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамп

    2 0 Отговор
    Няма лошо. Нека има паритет в сдържането на всичко което може да долети от арабския полуостров и близкия изток. Както ПВО в Армения, така и в Румъния.
  • 2 onq s konq

    2 1 Отговор
    ТОЧНО ТИЯ АРМЕНЦИ,заради които Европа натискаше Турция да им се извини,прави им "евала" отвсякъде,НА РЪЦЕ ГИ НОСИ...сега разполагат щит срещу ЕС!Естествено и срещу България,като член на НАТО.Което пък значи "Каквото и да направите за нас,НЕ ВИ ВЯРВАМЕ,само че изречено без думи!А иначе арменец с мотика няма да видим никога през живота си,защото освен златари друго не могат да работят

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Goro Lafchi

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    "...разполагат щит срещу ЕС..." и щит не се разполага срещу някой, а в защита от някой. Елементарно е, извинявай абстрактната мисловна дейност започва да се формира след 3-4год. възраст. Надцених те!

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Goro Lafchi":

    Продължавам да твърдя,че ЩИТ СЕ РЕЗПОЛАГА СРЕЩУ НЯКОЙ,А НЕ ЗАД НЕГО.А дали ще е за защита от него/както твърдиш елементарно/ или за да не го гледаш колко е грозен-това са си индивидуални прадпочитания.И не ме подценявай или надценявай,така както и аз не го правя спрямо тебе-безсмислено е,след като не те броя за разумна човешка единица:)