5 Юли, 2016 07:39 1 518 0

Арести на трафиканти - касапи в Италия

  • италия-
  • трафиканти-
  • арести

Арестувани са 23-ма души

Арести на трафиканти - касапи в Италия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Полицията в Италия арестува 23-ма души по обвинения, че са част от мрежа за трафик на имигранти през Средиземно море, съобщи  „Гардиън“.

Арестите са извършени в Рим, Палермо и централният град  Мачерата.   Повечето от задържаните са от Еритрея.  В момента се търсят още 15 заподозрени.

Арестите са били извършени на базата на показанията на Нуредин Ата. Той е арестуван трафикант на хора през 2014 г. По негови думи по време на пътуванията имигрантите са били бити. Някои от тези, които не са могли да си плащат пътуванията са били убивани и предавани на трафиканти на органи.

Оказва се, че органите са продадени на египетска групировка, която е плащала по 15 000 евро на човек.

Според доклад на „Амнести Интернешънал“ имигрантите в Либия са държани при тежки условия и търпят побои. Някои от тях дори биват убивани.

Европол вече обяви, че от трафик на хора през миналата година са спечелени  1 млрд. евро. В момента ЕС продължава със своите акции срещу трафика на хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: