7 Юли, 2016 09:04 1 259 0

Тоскана влезе в руската вълна в Италия

  • тоскана-
  • италия-
  • русия

Областта поиска отмяна на санкциите срещу Русия

Съветът на италианската на италианската област Тоскана при резолюция, с която призовава за отмяна на санкциите срещу Русия, съобщи агенция „Прайм“.

Документът призовава за продължаване на диалога с Москва. По този начин Тоскана се превърна в четвъртия италиански регион, обявил се за сваляне на санкциите срещу Русия. Приетата от местния парламент резолюция не засяга въпроса с анексията на Крим, като касае работата на италианските власти с Москва.

Опозиционната партия „Северна лига“ вече обяви, че ще внесе подобна резолюция за разглеждане в още две области. Това са Пиемонт и Емилия – Романия.

Президентът на асоциация „Ломбардия – Русия“ Джанлука Савиони обяви, че от санкциите срещу Русия, Италия е претърпяла загуби на стойност $ 6.3 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: