Last news in Fakti

7 Юли, 2016 14:46 2 902 10

"Московските" колбаси станаха "Бандеровски"

  • московските-
  • бандеровски-
  • колбаси
"Московските" колбаси станаха "Бандеровски" - 1

Колбасарски цех в Ивано-Франковската област на Украйна реши да преименува една от своите търговски марки. Според шефа на предприятието това се е наложило заради ситуацията в Източна Украйна.

"Отдавна правим колбас "Московски", но оттук нататък той ще се казва "Бандеровски", заявява Петр Книшук пред украинското издание "Веста".

Може би не е зле да припомним кой е Степан Бандера,  откъдето идва и наименованието "бандеровски".

Бандера е една от най-противоречивите фигури в историята на Украйна. В източните райони той е смятан за бандит, а в западните - за национален герой.

Той е роден през 1909 година в семейството на католически свещеник в галицийското село Старий Угринив, тогава в състава на Австроунгарската империя. През 1959 година той е убит в Мюнхен, където живее от 1946 година под името Попел. Агент на КГБ го отравя с цианкалий. През целия си живот Бандера се бори за независима Украйна, а главните му врагове са Полша и Съветският съюз. Като студент в Лвов той се записва в Организацията на украинските националисти /ОУН/, борещи се срещу полския гнет над украинците. През 30-те години организацията е особено активна - ликвидира украински студенти и преподаватели, които не споделят националистическите й възгледи, организират хайки срещу евреи и комунисти, залагат бомби в редакциите на вестници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЕЛИКС

    1 2 Отговор
    Правилно,а руската салата ще се казва дрисъкът на порошенко.Изобщо хохлите ще ни радват с неизчепаемите медицински случаи.Страна идиотов.
  • 2 кире

    1 1 Отговор
    не е учудващо, в България същите бандеровски дейности са вършили от БКП преди 9ти, пък после бяха герои на републиката

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "кире":

    А преди девети едни уроди ни вкараха на страната на фашистите и ни натресоха национална катастрофа и поражение. Тия уроди бяха справедливо осъдени от Народен съд по инициатива на Никола Петков. След 89 година краварите ни окупираха и семенцето на тия уроди си върнаха с измами и това което не са успяли да заграбят бащите им и продължават да грабят и разпродават построеното през соца. И рийш ли плюят и мажат за да не се разбере колко много са заграбили(приватизирали).
  • 4 в86щ

    2 1 Отговор
    Явно руската агресия сплотява украинците !Национализма се проявява и в хранителните продукти!

    Коментиран от #5

  • 5 ббббббббб

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "в86щ":

    то затова вече седмица украинците протестират с празни тенджери пред президенството-щото много са сплотени.ама тази новина няма да я видите в нашите "свободни" медии.
  • 6 Арко

    2 1 Отговор
    "вече седмица украинците протестират с празни тенджери пред президенството"

    Пак лъжеш, бе руски троле. Всеки коментар ти е пълен с лъжи! За толкова прости ли ни имате българите, че пробутваш това което на вас излъчват по телевизора?

    Коментиран от #7, #9

  • 7 руски трол

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Арко":

    Mи да, щом едни могат да ти пробутат нещо, дето го дават по телевизията, що пък аз да не мога?
  • 8 Рамзес III

    0 2 Отговор
    Братоубииствена война !Путин ще е сатанизиран след падането си от власт но хиляди вече са мъртви!!!
  • 9 справедлив

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Арко":

    https://youtu.be/yALgn0U4tqk ето ти видеото бе-тролей сороски....ето ти още едно---------https://youtu.be/yALgn0U4tqk
  • 10 справедлив

    1 0 Отговор
    https://youtu.be/QaBMRFyuIUI...........https://youtu.be/EZqtfatve-0...........https://youtu.be/UVc9u5JWSQ8......................Хиляди такива клипове има-как украинците вече немогат водата и тока да си платят---ти ще ми говориш че № 5 ни лъже-----еми гледай бе ....
Новини по държави: