Last news in Fakti

31 Май, 2016 20:10 2 724 6

Неонацисти щурмуваха веганско кафе – със салами

  • грузия-
  • неонацисти-
  • националисти-
  • салами-
  • колбаси-
  • веган-
  • кафе-
  • тбилиси

Персоналът заяви, че е станал обект на враждебност заради различния си начин на живот

Неонацисти щурмуваха веганско кафе – със салами - 1
Снимка: Facebook

Веганско заведение в грузинската столица Тбилиси е било нападнато от крайнодесни екстремисти, „въоръжени“ с колбаси, съобщи Би Би Си.

Нападателите започнали да замерят персонала със салами и се стигнало дори до бой, но националистите избягали при воя на полицейските сирени.

Собствениците на кафето „Киви“ призоваха за публична подкрепа, заявявайки, че инцидентът не е някаква шега, а пряка заплаха от страна на неонацисти.

Персоналът заяви, че е станал обект на враждебност заради различния си начин на живот – музиката, която слуша, начина, по който се облича, идеите, които подкрепя и фактът, че не яде месо.

Допълнително масло в огъня е налял и фактът, че от веганското заведение са подкрепяли каузи като правата на гейовете.

Инцидентът се случва на фона на нарастващите опасения от възхода на крайнодесните идеи в страната. През миналата седмица националисти преминаха през улиците на Тбилиси, развявайки грузински и антикомунистически знамена – за да отбележат независимостта от СССР от 1991 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алти балти

    1 0 Отговор
    След като подкрепят правата на гейовете да хванат и да им ги з@вр@т тея салами в знак на съпричастност с тях.
  • 2 гризи

    1 0 Отговор
    Веганите не ядат животни, те ги подяждат ;)
    Няма страшно саламите може и да са били нашенски, а в тях месо има ли ? :)
  • 3 правата на гейовете

    1 0 Отговор
    Абе някой веган ако си ухапе езика изгаря ли от сектата?
  • 4 факт

    0 0 Отговор
    Глей ти? Децата на "великият" за някои примати фюрер вместо да сритат някой крадлив мафиот потрошват горките вегетарианчета? Господи, луд умора няма и това си е! Впрочем, тия неонацисти не са яли от нашите евтини саламовюрсти? Аз поне не открих истинско месо в тях - това е някаква пихтия я ГМО я сланинохартия ли ен е зная, но като го запържваш дори си стои бяло и няма и милиметър вид на месо в него. И мисля, че нацитата са за трепане! Но то половината свят е ненормален и е за трепане! Лошото е, че ненормалните трепят нормалните и пак света си е ненармален като насока май? Да вземем например редица инициативи - денят на земята! И вместо да спрат да пвърлят отпадъци разни примати, те изключват тока? Ей от това по-ненормално човечество няма в космоса. И аз се чудя как сме еволюирали от маймуни - толкова тъпи и ниско интелигентни маймуни няма на земята като нас? Вероятно сме от маймуна внос от космоса иначе маймуните са по-умни от нас... Дарвин е прав - от маймуна сме произлезли, но явно от специална маймуна, понеже никой друг вид от местните не върши такива простотии като нас човеците. Въпросса е от коя планета е дошла тая маймуна? От Титан, Луната, Ануннаки, Сириус, ...? ???? Ей това ще разберем като кацне след време с кораба си - щяла да дойде до 2030 г. и да се срещнем. Представям си каква гледка ще е...няколко милиарда маймуни ще гледаме нашият създател маймуна и ще се блещим един друг? Кеф!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Ейй, това джурналистите не сте много умно племе! Значи всеки месояден, решил по нестандартен начин да изрази несъгласието си с изтрещелите мозъци, които свободно дезинформират заблудени хора из интернет за "вредите от яденето на животински продукти", според вас журналистите е "неонацист", "националист", "крайнодесен екстремист" и т.н. - още някоя глупост няма ли да изръсите по адрес на хората, които ядат месо или пък просто не харесват п...лите и тяхното пародирането!

    Освен това, ако автора имаше малко повече обща култура, логично мислене и знаеше какво представлява Грузия, щеше да съобрази, че това си е една шега, па макар и малко груба - ако наистина ги нападаха, просто щяха да ги разстрелят!
  • 6 МОЖЕ И С ДУМИ

    0 0 Отговор
    КОНЯ С КВО ША ГО МЕРИМ С КОЧАНИ ЦАРЕВИЦА ИЛИ БАЛЛИ СЛАМА ???!:'