Last news in Fakti

16 Юли, 2016 02:41 8 764 2

В Турция настъпи критична точка

  • турция-
  • критична точка-
  • горан симеонов-
  • преврат

Противоречията в Туриця взимат връх, заяви Горан Симеонов

В Турция настъпи критична точка - 1
Снимка: БТА/ AP

В Турция настъпи критична точка. Това заяви пред Би Ти Ви Горан Симеонов, председател на УС на Асоциацията на разузнавачите от запаса.

„Настъпила е критична точка, която е извела армията навън. Не съм оптимист за резултата, армията е последовател на Ататютк и има възможности да разреши проблемите на Турция“, добави Симеонов.

„Относно ефекта на доминото Турция е основен фактор в Средиземно и Черно море, както и за случващото се в Сирия. Противоречията в Туриця взимат връх. Ердоган ще мотивира партийния актив, но едва ли военните ще вземат лесно властта. Твърде вероятна е и гражданска война“, заяви Горан Симеонов.

„Българската страната трябва да отправи призив за мир и политическо решение на въпроса в Турция“, добави Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    3000 военни и 3000 съдии арестувани, изритани, а впоследствие ще бъдат и натикани на топло.
    Това за сега са общо 6000 влиятелни и образовани семейства, за които единственият смисъл на живота ще е реванш и мъст. Но не са само те, отпреди има още хиляди. За в бъдеще ще има още. Спиралата се разгъва и уголемява. Омразата и разделението в Турция наистина са огромни.
Новини по държави: