Last news in Fakti

16 Юли, 2016 04:04 3 775 3

Турски военни предадоха оръжията си

  • турция-
  • военни-
  • оръжия-
  • протестиращи-
  • таксим-
  • преврат
Турски военни предадоха оръжията си - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Около 30 турски военни предадоха оръжията си, след като бяха заобиколени от въоръжени полицаи на площад „Таксим“, съобщиха световните медии.

По-рано военнослужещите влязоха в сблъсък с тълпата от привърженици на Реджеп Ердоган, които се насочиха към „Таксим“ в протест срещу преврата.

От турското национално разузнаване съобщиха, че опитът за преврат в Турция е бил пресечен.

Стана ясно, че метежниците, участвали в опита за преврат, са общо 104 военнослужещи.

„Всички, които взеха участие в преврата, ще бъдат съдени за държавна измяна“, заяви говорителят на разузнаването Нух Йълмаз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Турските превратаджии военни са по-демократи, от цялата ни политическа класа тук на власт, от десетки години, насам. Ердоган и подкрепящите го насаждат тоталитарна диктатура и унищожават свободният избор на много хора в Тюркай, а и не само. Жалко, че военните не са успели - заявявам го, без да харесвам тия войни, преврати и караници. но, когато една групировка узурпира цялата власт и действува тоталитарно- а ние тук от столетия все сме под тоталитарно робство и на свои и на чужди, то тогава един преврат срещу такива диктатури е напълно разбираем. за съжаление, света на повечето места си остана тоталитарно мафиотски.
  • 2 ЕЮШ

    0 0 Отговор
    Не ви ли светна че ТОЗИ ПРЕВРАТ Е САКЛЪПЕН ОТ САМИЯ ТУРЧИН ЩОТО МУ СЕ КЛАТЕХА КРАКАТА С МНОГОТО СИ ГАФОВЕ. ЦЕЛТА Е ДА СЕ РАЗПРАВИ СЪС ВСЯКАКВА ОПОЗИЦИЯ КОЯТО Е ОСТАНАЛА ЧЕ И ДАЖЕ ДА ТЪРСИ МЕЖДУНАРОДНО СЪЧУВСТВИЕ И ПОДКРЕПА. ТАКА ЕВРОПА ЩЕ ПЛАТИ И ЩЕ ПУСНЕ ТУРСКАТА СГАН ДА ВИЛНЕЕ ИЗ ЕВРОПА КАТО СИ ИСКА. ХАК ДА ВИ Е!!
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Най добре е да се разпадне Турция и всяка държава да си получи заграбеното. Никакви депломатически отношения не ни трябват с Ердоган. Колкото по скоро го разберем толкова по добре.
Новини по държави: