Last news in Fakti

16 Юли, 2016 06:14 1 856 5

ЕС застана зад демократично избраното правителство на Турция

  • ес-
  • турция-
  • ердоган-
  • преврат-
  • правителство

Европейските лидери призоваха за бързо връщане към конституционния ред на страната

ЕС застана зад демократично избраното правителство на Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз застана зад демократично избраното правителство на Турция, съобщи New Europe.

„Турция е ключов партньор на ЕС“, се казва в общо изявление на председателят на Европейския съвет Доналд Туск, на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи Федерика Могерини.

Европейските лидери призоваха за бързо връщане към конституционния ред на страната.

„Продължаваме да следим отблизо развитието на събитията в Турция“, написаха европейските лидери, които са в Монголия за срещата на върха Азия – Европа.

Подобна позиция изразиха и американският президент Барак Обама и държавният секретар Джон Кери, които заявиха, че всички партии трябва да подкрепят демократично избраното правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 2 Отговор
    Ердоган демократичен за ЕС?
  • 2 шшш

    1 2 Отговор
    ЕС п...ли обичат да стоят наведени...
  • 3 да го кажем направо

    1 2 Отговор
    Чакайте малко бе...нали и Янукович беше избран демократично в Украйна--що тогава Е.С. не го подкрепи.Или демокрацията се измерва според случая???--Или просто това е поредното доказателство за лицемерието на политически\ят елит в Е.С......
  • 4 Бай хой

    1 2 Отговор
    Той и Асад е избран демократично но не работи за фашистката коалиция трупаща батальони покрай руската граница. От друга страна пък признават за демократични изборите в Украйна. С една дума не гледайте какво правим а вижте кои сме. Тия един ден ще започнат да се хранят с деца и ще ни убеждават че това е демократично защото точно те го вършат.
  • 5 релито е такова

    0 0 Отговор
    Абе то И Кадафи имаше огромна подръжка на народът си--ама Запада го унищожи