Last news in Fakti

16 Юли, 2016 08:57 2 966 2

Лов на военни в Турция

  • военни-
  • лов-
  • турция

Стотици задържани или заподозрени

Лов на военни в Турция - 1
Снимка: БТА/AP

750 военни са заподозрени или задържани в Турция, съобщиха турските държавни медии.

През тази нощ части на армията в страната направиха опит за преврат на действащото правителство в страната. Турският президент Реджеп Ердоган вече обяви, че правителството е поело властта в страната.

Арести на военни представители им протичат в цялата страна. В Анкара все още се чуват изстрели. Сблъсъците в столицата продължават.

„Те насочиха оръжията на хората срещу хората. Това правителство беше избрано от народа. Аз съм избран с 52%. Правителството е на власт. Те няма да успеят“, заяви Ердоган пред събралите се хора на летище „Ататюрк“.

Министърът на правосъдието Бекир Боздак обяви, че спецчастите са изтласкали военните от правителствени и полицейски сгради. Шефът на полицията Калетитин Лекезис заяви, че 16 от заговорниците са били убити.

Има информации за десетки ранени граждани. Премиерът Бинали Йълдъръм обяви, че командирът на 1-ва армия генерал Юмит Дундар вече оглавява военният команден център.

Сред арестуваните има над 20 висши военни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    При нас са останали толкова военни колкото има при тях убити.Дори и преврат не може да стане тук.
  • 2 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ЛОВ НА ЦИГАНИ ! Трябва да е ствтията !
Новини по държави: