Last news in Fakti

16 Юли, 2016 09:59 2 667 1

Армията в Турция е с нов шеф

  • турция-
  • армия-
  • юмит дюндар
Армията в Турция е с нов шеф - 1

Правителството в Турция е назначило  командващият Първа армия Юмит Дюндар за началник на генералния щаб на армията, съобщава телевизия ТРТ.

Той заменя на поста генерал Хулуси Акар.  

Щабът на първа армия се намира в Истанбул. Тя е дислоцирана в Източна Тракия и има за цел охрана на Проливите и защита на границите с България и Гърция.

Издигането на Юмит Дюндар е сигнал за неговата роля за потушаването на опита за преврат. 

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че планира да прочисти армията, съобщи Би Би Си.

Реджеп Ердоган заяви, че хората, отговорни за преврата, ще си „платят за това предателство“. Той добави, че Турция вече не е същата държава.

Ген. Дюндар е начело на Първа армия от 10 август 2015 г. Владее английски език и има редица специализации в структурите на НАТО. Кариерата на генерала се развива успешно по време на управлението на Ердоган като премиер. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истината

    0 0 Отговор
    Достоен турски генерал ,който никога няма да се изправи срещу народа си !!! Американските слуги ще бъдат екзекутирани за предателството срещу турския народ !!!
Новини по държави: