Last news in Fakti

16 Юли, 2016 19:38 3 242 1

Турските власти блокираха базата Инджирлик

  • инджирлик-
  • преврат-
  • турция-
  • сащ

Авиобазата „Инджирлик”, която е разположена в югоизточната част на Турция и се използва от военновъздушните сили на САЩ и войските на НАТО, е блокирана от турските власти, съобщава CNN, позовавайки се на американското консулство в Турция. Подробности не се съобщават.

Представител на Пентагона е заявил за американския телевизионен канал, че турските власти са издали заповед да бъде закрито въздушното пространство около авиобазата. Това доведе до преустановяване на американската операция по нанасяне на удари от въздуха по обекти и екстремисти на Ислямска държава. Изключение турските власти правят само за тези американски самолети, които към момента на затваряне на базата се намират на мисия. На тях име разрешено да се върнат обратно в „Инджирлик”.

Турските власти са обезпокоени от факта, че метежниците, който се опитаха да направят военен преврат в Турция, са използвали американската авиация, в частност бойни хеликоптери.

„Инджирлик” е най-източната база на командването на САЩ в Европа. От откриването си през 1955 г. до днес тя се използва съвместно от военновъздушните сили на Турция и САЩ. На нейна територия също така са разположени и германски части, които вземат участие в антитерористичните операции в Ирак и Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    1 0 Отговор
    Турските власти са обезпокоени от факта, че метежниците, който се опитаха да направят военен преврат в Турция, са използвали американската авиация, в частност бойни хеликоптери.....

    Опааа Ердоган получи предупреждение.Ако продължава да се ежи на големия брат следващият преврат няма да е стрелба във въздуха и някой друг опукан ислямист по улиците.