Last news in Fakti

27 Юли, 2016 14:29 1 091 1

КНДР бомбардира Южна Корея със заплахи

  • кндр-
  • пропаганда-
  • южна корея

Пхенян разпространява пропагандни листовки по река Хан

КНДР бомбардира Южна Корея със заплахи - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея е започнала да разпространява пропагандни материали по поречието на река Хан в Южна Корея, съобщи South China Morning Post.

Властите в Южна Корея са открили десетки надуваеми балони. Във всеки от тях е имало по поне 20 листовки. Те са открити край река Хан, която се намира в близост до границата между двете страни.

В брошурите има заплахи за това, че в Пхенян са готови да започнат атаки с ракети. Също така се развиват и пропагандни тези, като тази, че Северът е спечелил Корейската война от началото на 50-те години на миналия век.

Корейската война завърши с примирие без победа за нито една от двете страни. И до този момент те технически се намират във война.

От известно време Южна Корея също пуска пропагандни листовки над Севера. По границата пък чрез усилватели се пускат поп песни.

Според силите за сигурност Северна Корея за първи път използва за река, за да разпраща пропагандни материали. Смята се, че през лятото ветровете са по-благоприятни


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    доста показателно северна корея плаши с ядрени ракети, а южна им пуска поп музика.същото бе и при нас преди да падне комунизма.
Новини по държави: