Last news in Fakti

7 Август, 2016 19:20 5 645 10

Русия плаши с върховното оръжие (ВИДЕО)

  • русия-
  • оръжие-
  • бук – м3

Разработени са зенитни ракети от ново поколение

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин обяви в социалните мрежи, че концернът „Алмаз – Антей“ е разработил зенитни ракети от ново поколение, съобщи руският канал „Звезда“.

Според Рогозин новите ракети са предназначени за военноморските сили и сухопътните войски на Русия. Вече са извършени и първите успешни тестове на ракетите.

По-рано беше съобщено, че през 2016 г. армията планира да достави първата серия от зенитно – ракетни комплекси Бук – М3.

Комплексът е предназначен да прикрива въздушните сили, както и да обстрелва наземни и надводни цели. Според експерти Бук – М3 е уникален и няма алтернатива в своя клас.

Първите тестове с оръжието са били проведени през юли на полигона Капустин Яр.

Бук – М3 може да унищожи цели на височина от 10 метра до 35 километра, летящи със скорост до 3000 метра в секунда. Вероятността за унищожение се оценява на 100%. Това е така защото бойната глава създава облак от вредни елементи.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mr A

    1 2 Отговор
    И както повечето "нови руски бойни машини който нямат световен аналог" като танка и новият им стелт изтребител,имат по една бутафорна действаща бройка която наричат прототип и пропагандния отдел на кремъл периодично пуска статии и клипчета из нета за великия руски оръжеен комплекс!Този комплекс Бук 3 от пет години го показват и обявяват доставките му от догодина-и тази година така и не дойде!
  • 2 наблюдател

    3 0 Отговор
    Руснаците във военните разработки са много напред.И най интересното е че го правят с пъти по малко пари от американците.
    Само за ф35 който уж трябваше да се разработи за 10 години а станаха 18 отидоха над 400 милиарда. А сега се оказва че дори старите изтребители 4 поколение могат да го свалят.
    Иначе големи приказки и хвалби изсипа Пентагона как щял да бъде уникален и да служи до 2070 година.
    Дори и сега С400 си ги свалят без проблеми а прихващачи като Миг 31 имат по голям обсег на ракетите,по голяма скорост и са сериозна опасност за уж великата разработка.
    Що се отнася до Т50 вече има поне 5 самолета които се тестват и през 2017 година първите 12 ще постъпят на служба.Тогава ще се види кой какво е разработил и за колко пари.
  • 3 СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ БУК ТУЙ Е ПОСЛАНИЕТО

    1 0 Отговор
    ПАК ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ.ТАЗИ СИСТЕМА И ПОДОБНИ СА 100% ОТБРАНИТЕЛНИ А НЕ НАСТЪПАТЕЛНИ ЧЕ ДА ПЛАШАТ НЯКОГО.И АКО НЯКОЙ СЕ ПЛАШИ ТО ТОВА Е АГРЕСОР ОЧАКВАЩ ДА ИМА НАСРЕЩА СИ АРМИЯ ТИП Б.Б.
  • 4 Монго

    0 0 Отговор
    "... бойната глава създава облак от вредни елементи..."
    Мдааа...
  • 5 mediator37

    0 0 Отговор
    Напредъкът спрямо стария Бук не е голям, при положение, че се говори за крилати US-ракети с хиперзвукова скорост 7000м/сек., които и този Бук няма да свали, освен по случайност в режим на пресрещане. Тия комплекси не са само против авиация, трябва да свалят и ракети.
    До №3:
    Чисто отбранителените зенитни комплекси са разположени в бетонни силози покрай градове , летища, заводи, шахти за МБР и т.н. и имат индеск "П".
    Верижните, като този Бук, иптян отбранителни не са. Разполагат ги на шасита , които имат същата скорост и проходимост като танковите съединения, за да могат да ги следват и прикриват и имат индекс "М". В смисъл, ако танкът може да премине ров 2,00 метра, Бук трябва също. Иначе артисва от бойното поле. Ако танкът може да преодолее бетоннен откос (стена) 1,40м, Бук трябва също. Тъй че- да отбрансителни са, но не съвсем. Видиш ли ги на гъсенична ходова част, не се съмнявай.

    Коментиран от #7

  • 6 Тодоров

    0 0 Отговор
    Абе Росене, от къде разбра или къде прочете, че Русия плаши някого с това оръжие.
  • 7 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    И това,че са на мобилна установка прави ли ги нападателни оръжия?По-скоро е нужно да са мобилни за по-голяма живучест на бойното поле.Стационарните установки се знаят къде са с голяма точност и при евентуален конфликт се поразяват първо те,за да се осигури лесно завоюване на въздушно превъзходство.Примери са войната в Залива,после в Ирак и в Събия.А мобилните установки също ги знаеш,че ги има,но се локализират по-трудно и опасността е по-голяма.Затуй се правят и на мобилни шасита.Не да нападат,което разбира се не е невъзможно.

    Коментиран от #8

  • 8 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ярослав Станчев":

    Да, след като се казва ПВО (.... отбрана) са отбранителни. Някой е тръгнал към тебе по въздуха да те черпи. И какво да го правиш? И ти го черпиш.
    Въпросът е, когато ПВО - въоръжение е придадено към танкови съединения. А съвременните танкови съединения винаги имат освен собствена авиация и собствена ПВО. Защото атакуващ танк най-лесно се поразява от въздуха. При корейската война един хеликоптер е унищожавал 17 танка преди да бъде свален.
    За близко зенитно прикритие на танкови съединения в Русия се ползват Панцирь-С1 , който замени Тунгуска М1, която замени далечната ЗСУ Шилка.
    Бук се ползва за средно зенитно прикритие.
  • 9 simonm

    0 1 Отговор
    До з000 м/с означава че в края на балистичната крива не могат да прихващат бойни глави на догонНещо па сая оплескали братушките
  • 10 КГБ

    0 0 Отговор
    БОГ да пази РУСИЯ и ВЕЛИКАТА Руска армия и народ! АМИН!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания