Last news in Fakti

9 Август, 2016 20:20 929 0

Въздушни удари на саудитската коалиция убиха цивилни в Йемен

  • въздушни удари-
  • йемен-
  • убити-
  • цивилни-
  • саудитска арабия-
  • международна коалиция

Ракети са ударили фабрика за производство на картофен чипс

Въздушни удари на саудитската коалиция убиха цивилни в Йемен - 1
Снимки АП/БТА

Най-малко 14 души бяха убити при въздушни удари в йеменската столица Сана. Атаката е била извършена от международната коалиция, водена от Саудитска Арабия, съобщава РИА Новости.

Жертви на нападението са цивилни работници във фабрика, които давали нощна смяна.

Въздушните удари, които продължават и в вторник, са насочени срещу шиитските бунтовници в Йемен, но една от атаките е ударила фабрика за храна, в столичния район Нахда, съобщава АП, позовавайки се на служители в предприятието и медицински лица.

Въздушните удари са нанесли поражения и по сградите в президентския комплекс, военната база в Сана и Републиканската база на гвардията, намираща се край летището, твърдят жители на града.

Тежката бомбардировка идва скоро след провала на мирните преговори, проведени с помощта на ООН в Кувейт. Международно признатото правителство на Йемен и шиитските бунтовници в страната, известни като хуси, не успяха да постигнат съгласие.

Това е първият въздушен удар на коалицията в последните три месеца. 

От началото на двугодишната гражданска война в Йемен, Саудитска коалиция контролира въздушното пространство над страната.

Въздушни удари на саудитската коалиция убиха цивилни в Йемен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА