Last news in Fakti

15 Август, 2016 20:16 1 298 1

Саудитска Арабия удари болница в Йемен

  • йемен-
  • саудитска арабия-
  • болница-
  • лекари без граници-
  • въздушни удари-
  • коалиция

Броят на ранените и загиналите е около 20, но може да се увеличи

Саудитска Арабия удари болница в Йемен - 1
Снимка АП/БТА

Болница в северната йеменска провинция Хаджа е била ударена при въздушен удар, извършен от водената от Саудитска Арабия коалиция. Загинали са най-малко 7 души, а ранените са 13, съобщава "Гардиън".
Според свидетели на нападението, медиците не са били в състояние да извършат незабавна евакуация на ранените, тъй като военните самолети продължили да летят над района.
Айман Мазкур, който ръководи здравния сектор в провинция Хаджа предупреди, че броят на убитите може да нарасне.
„Медицински екипи все още не са успели да влязат в болницата“, заяви той в съобщение, разпространено от опозиционния сайт "Saba news".
Болницата е управлявана от международната група "Лекари без граници" (MSF), които потвърдиха информацията за ударите на официалния си профил в Туитър, но заявиха, че броят на загиналите и ранените все още не е ясен.
В събота, при друга въздушна атака, в съседната провинция Саада, бе ударена сграда, която MSF описа като училище. Тогава загинаха 10 деца. Армията на Саудитска Арабия заяви, че бомбардировките са били насочени към център за обучение на бунтовническото движение на Хусите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    0 0 Отговор
    Това ако го бяха направили рашъните, щеше да има кавалкада от краварски тролчета прескачащи се с пълзящи по Козяк и надпреварващи се за шепа центчета.