Last news in Fakti

17 Октомври, 2011 08:18 1 104 0

Пробиха град- бастион на Кадафи

  • кадафи-
  • либия-
  • сирт-
  • бани уалид
Пробиха град- бастион на Кадафи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмичната обсада и последователните нападения над бастиона на Муамар Кадафи, град Бани Уалид, най-сетне дадоха резултат и градът бе пробит от военните части на новата либийска власт. Бунтовниците развяха знамето на Нова Либия над града, считан за последна крепост на бившия режим, заедно със Сирт, родното място на либийския диктатор, за чието превземане още се водят ожесточени битки.

Бани Уалид е считан за второстепенен по важност, но продължителните опити за превземането му поставиха под изпитание силите на новата власт в Либия да се наложи на върха. Последните сражения за града са били доста ожесточени, предава кореспондентът на Би Би Си. Все още не е ясно каква част от Бани Уалид контролират бунтовниците. Те нападнали отбраняващите се лоялни на Кадафи в града от  север и от юг с артилерия.

В столицата Триполи пък булдозери започнаха да разрушават сгради, свързани с бившия режим. От преходния национален съвет обясниха това с нуждата да се „разкъса символът на тиранията“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА