23 Август, 2016 15:21 1 446 10

Меркел иска лоялността на турците в Германия

  • ангела меркел-
  • турците-
  • германия

Тя се обърна към имигрантите с турски корени, живеещи от дълъг период в страната

Германският канцлер Ангела Меркел призова германските граждани с турски корени да покажат лоялност към Германия, съобщи ABC.

“Очакваме от хората с турски корени, които от дълги години живеят в нашата страна, да са развили висока степен на лоялност към Германия. Ние се опитваме да се вслушваме в техните проблеми. Ние се опитваме да ги разбираме“, заяви Меркел.

Тя добави, че правителството се опитва да „поддържа близък контакт с имигрантски организации.“

Меркел е един от поддръжниците на сделката между ЕС и Турция. Някои германски депутати обаче не са доволни от ултиматумите, които Анкара поставя, за да задържа бежанците на своя територия. От страната вече поискаха сваляне на визовия режим за своите граждани до октомври. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    0 0 Отговор
    Ето това направи Желязната завеса - за турските гастарбайтери статут на постоянно пребиваващи и дори немско гражданство, а за другите отвъд срутилата се стена - Шенген. Ами сега да си признаят, че са сбъркали и да дойдат да помолят бат' Бо'ко да мобилизира безработните на границата и да им изпрати дарената храна дето омбудсмана я освободи от ДДС. До като безработните изплюскат за 700 милиона храна (толкова се твърдеше, че се изхвърляла годишно за да не се плаща ДДС при дарение) на границата току виж кризата отминала.
  • 2 хахаха

    1 0 Отговор
    Тая жена е тотално сбъркана-как може да не знае поговорката "На турчин вяра да нямаш"!?Явно германците още не са наясно в какви л..на са се насадили....
  • 3 Вирус

    1 0 Отговор
    А всички с "къси корени" ще ги върнат насилствено там където първо са регистрирани и ако нямат такава ще ги заставят да подпишат някаква декларация, че кракът им първо е стъпил в друга гранична държава от ЕС
  • 4 Диди

    0 1 Отговор
    Ако не са лоялни,ще излезе закон,който казва че на турци родени във Германия,след като станат пълнолетни ще имат право само на едно гражданство,или немско,или турско.

    Коментиран от #5

  • 5 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Диди":

    И в отговор на това, а и за да останат турците в Германия, Ердоган ще приеме закон-всички турци (и техните наследници) загубили турското си гражданство поради съответна промяна в чуждо законодателство, запазват правата на пълноценни турски граждани. И какво правим тогава, с идеята ти?
  • 6 Диди

    0 1 Отговор
    След като е със немско подънство,(без турско),тези така наречени турски права,във Германия не важът.Ако турчин си вземе турското подънство тайно обратно,то той ще загуби автоматично немското.

    Коментиран от #7

  • 7 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Не си много умна. Дори и с двойно гражданство, турците в Германия имат права и задължения на немски граждани. В Турция на турски граждани. Просто ако им дадат да изберат само едно гражданство, а Ердоган може да промени законодателството по начина описан по-долу и практически няма да има промяна на статуквото. Сложно ли го написах?
  • 8 Диди

    0 1 Отговор
    Умна съм,някъкви комплекси ли имаш ,че обиждаш.Пишеш някъкви несвързани изрази.турците,живеещи във Германия са задължени да спазвът законите на Германя,във момента те са със право на двойно гражданство.Сега се обмисля дали да им се отнеме тази възможност.Какво значи ,,пълноценни турски граждани,,?Говоря ти за турци които живеят във Германия.Ердоган може да даде турското гражданство на тези,но те сте загубят немското.Довам ти пример.За да взема немско,трябваше да се откажа от българското.България ми разрешава да имам и двете,но Германия не.

    Коментиран от #9

  • 9 Де юре

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Наистина констатирам липса на интелект в теб! Просто турците в Германия остават с немско гражданство, а Ердоган внася закон с който за загубилите турско гражданство и техните наследници в Турция се запазват всички права и задължения все едно са с турско гражданство Така се губи смисъл на твоята "идея".
    "След като е със немско подънство,(без турско),тези така наречени турски права,във Германия не важът"_ и това е глупост, никога не са важЪт турски права на турци СЪС немско подЪнство!
    И после-"умна съм", ми умней си тогава!
  • 10 гост

    0 0 Отговор
    Ехоо...Де юре/Диди, дайте ножовете! ;)
    Май сте забравили какви бяха основните пречки пред гражданите на чужда страна, ако няма съответните споразумения със страната приемник. Ами много просто - не могат да излязат, влязат, да пребивават или да работят без съответната виза. Точка.
    О.К. ЕС няма вътрешни граници и предвижването е свободно в рамките на съюза, ама Турция не е в ЕС все още! ;)
Новини по държави: