Last news in Fakti

30 Август, 2016 14:31 1 223 0

Турция няма да връща смъртното наказание

  • турция-
  • ес-
  • смъртно наказание-
  • елмар брок-
  • преврат

Елмар Брок подчерта, че връщането на мярката ще подкопае желанието на Турция да влезе в ЕС

Турция няма да връща смъртното наказание - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция няма да връща смъртното наказание. Това заяви пред „Франкфуртер алгемайне цайтунг“ Елмар Брок, председател на Комисията по външните работи на европарламента.

Той е провел разговор с министър-председателя Бинали Йълдъръм, който го е уверил, че възможността за този ход не е на масата и не се подготвя повече от властите.

След опита за военен преврат, потушен в ранните часове на 16 юли, турските власти обявиха, че смъртното наказание може да бъде върнато. В отговор ЕС заяви, че по този начин Анкара ще затвори всичките си врати към общността.

Елмар Брок също подчерта, че мярката ще навреди на желанието на Турция да се присъедини към Европейския съюз.

Смъртното наказание в Турция бе отменено през 2004 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: