Last news in Fakti

1 Септември, 2016 19:36 1 011 0

1 септември: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът
1 септември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

В много държави по света учебната година започва на 1 септември. Днес милиони първокласници прекрачиха за първи път прага на класните си стаи във Франция, Белгия, Лаос, Нигерия, Сомалия, Китай, Монголия, Армения, Естония, Македония Полша .... и много други. В Украйна, освен началото на учебната година, 1 септември е и ден на знанието.

1 септември: Светът в снимки

Частичното, пръстеновидно слънчево затъмнение можеше да се види днес над част от Африка и Мадагаскар. В максимума си Луната скрие 94% от Слънцето.

1 септември: Светът в снимки

Проливни дъждове отново се изляха над Пакистан. Интензивните валежи причиниха големи наводнения в източната провинция Лахор, където предвижването по улиците бе почти невъзможно.

1 септември: Светът в снимки

Узбекистан днес чества Деня на независимостта си. Заради влошеното здраве на президента Ислам Каримов, реч от негово име бе прочетена от говорител в ефира на националната телевизия.

1 септември: Светът в снимки

Международен фестивал на балоните започна във Виетнам. Той се провежда в северната провинция Сон Ла, на 200 км западно от столицата Ханой. Първият международен фестивал по летене с балони с горещ въздух се провежда през 2012 г.

1 септември: Светът в снимки

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган и председателя на Европейския парламент Мартин Шулц се срещнаха в турската столица Анкара.

1 септември: Светът в снимки

А в градината на двореца Алворада, който е официалната резиденция на президента на Бразилия, необезпокояван се разхожда щраус, който явно не се интересува от яростната вълна от улични протести, които обхванаха страната заради отстраняването на Дилма Русеф от президентския пост.

1 септември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА