Last news in Fakti

2 Септември, 2016 23:30 938 1

Дарение от $4 милиона изненада американска библиотека

  • дарение-
  • библиотека-
  • университет-
  • сащ

Любов към книгите

Дарение от $4 милиона изненада американска библиотека - 1
Снимка: Wikipedia

Близо половин век Робърт Морин работи тихо и прилежно в библиотеката на университета в Ню Хампшър, САЩ, пише „Mashable“.

Преди няколко месеца американецът е починал на 77 години. Изненадващо за библиотеката той е оставил в завещанието си дарение от 4 милиона щатски долара.

А как е спестил толкова много пари? Според негови колеги мъжът никога не е излизал, карал е старата си кола и е вечерял скромно. В свободното си време е обожавал да чете и е водил тих живот.

„Това е забележителен подарък, за който сме изключително благодарни. Със средствата ще помогнем на студентите“, заявиха университетски служители.

Те добавиха, че невероятният жест на техния обичан колега идва в критичен финансов момент за висшето учебно заведение. С парите ще се помогне на много студенти, които нямат финансови възможности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    0 0 Отговор
    И аз така като тоя го карам и даже сигурно доста по-голяма заплата от него взимам но съм мнооого мноого далече от $4 милиона. Американски вицове за наивни!