Last news in Fakti

3 Септември, 2016 08:54 4 150 15

„Нацистката баба“ бе осъдена на затвор

  • урсула хавербек-
  • германия-
  • съд-
  • нацистка-
  • баба-
  • затвор-
  • холокост

Холокостът е най-голямата и дълго просъществувала лъжа в историята, заяви Хавербек

„Нацистката баба“ бе осъдена на затвор - 1
Снимка: БТА/ AP

87-годишната Урсула Хавербек, известна като „нацистката баба“, отново бе осъдена на затвор, съобщи „Дойче Веле“.

Германската неонацистка ще лежи осем месеца заради отричане на Холокоста по време на Втората световна война. Съдът в Детмолд обяви, че възрастната жена не е показала никакво уважение в съдебната зала и дори е направила обидни коментари.

Очаква се Хавербек да обжалва. В Германия всеки, който публично отрича избиването на евреите от нацисткия режим, може да бъде осъден ефективно до пет години затвор.

87-годишната германка бе призната за виновна, след като изпрати писмо до кмета на Детмолд – Райнер Хелер – твърдейки, че „Аушвиц“ не е бил концентрационен лагер, а трудов такъв.

Причина за писмото й беше друго дело в града – срещу 94-годишния Райнхолд Ханинг, осъден на пет години затвор. Бившият пазач в „Аушвиц“ бе признат за виновен по обвинения в съучастие на убийството на хиляди души по време на войната.

Урсула Хавербек е известна със своите крайнодесни екстремистки възгледи. През миналата година тя заяви, че Холокостът е „най-голямата и дълго просъществувала лъжа в историята“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Малко остана и свидетели няма да има живи, след 10 години.
  • 2 Борислав

    1 0 Отговор
    Има безброй доказателства, че холокоста е измислица на евреите и тяхното лоби, но тук не е мястото да дискутираме по въпроса. Само две забележки. Първо: На всички е известна немската педантичност. Единственото по този въпрос обаче, което е намерено е фразата "окончателно решение", но там не става въпрос както ще отбележи всеки адвокат за никакви масови екзекуции. Не е документиран обаче НИТО един случай на умъртвяване в газова камера. И втора забележка: Знаем, че всички приказки за прословутите свободи при демокрацията са дъвка за заблудени наивници, но такива примери надминават всичко. Къде остана прословутата свобода на мнение и убеждения?
  • 3 нямат срам

    1 0 Отговор
    Тия германци обаче не се досрамяха да съдет разни старчоци за глупости, или по-скоро за да угаждат на американо-еврейските господари. Цялата немска политика след ВСВ е под влиянието на САЩ или СССР, и самите немци реално нямат думата по важните въпроси от външната и вътрешната си политика. Струва ми се че съвсем скоро ще настъпи край на тази зависимост и тогава много неща в Германия ще се променят.
  • 4 Те така

    0 0 Отговор
    Не е вярно, че холокост е измислица, това могат да го кажат само фанатизирани и слабо информирани хора. Холокоста е факт, измислица са само броят на жертвите, които са около 10 ПЪТИ по-малко от обявеното, това е доказано с документи още през 53 година от Руски учени, обиколили следвоенна Европа и събрали многобройни архиви и свидетелства и след направени многократни изчисления според тези документи. Кой има полза от раздуването на тази цифра, естествено потърпевшата страна и големият Брат отвъд океана..

    Целта са пари, акции, мажоритарни дялове, по-високи обезщетения, комерсиалното както винаги.
  • 5 Те така

    0 0 Отговор
    Между другото забележете, Германия също е в играта и също са участвали в тази сделка за раздуване на жертвите, пример за това е ден днешното криене на документи за влаковите курсове и точният брой преброени тела в кремакториумите по документи.
    Във Бухенвалд се водят 1.5 милиона загинали, а намерените от Американците обувки (чифтове) са 130 хиляди чифта (с детските включително). Къде са останалите?!?!? Едва ли 1 човек на 11 човека само е носил обувки... Едва ли щом са събирали всички обувки и дрехи и т.н. останалите липсващи такива са изгорени или унищожени. Кой е имал време за това..

    Със сигурност холокост съществува, но останалото от части е излъгано.
  • 6 Швестери унд Гебрюдер

    1 0 Отговор
    Има доста автори, които прилагат ред доказателства, че Хитлер не е имал особен избор да затвори евреите в лагери, защото американското еврейство му обявява война, бойкот на германските стоки и непрестанно клеветене на Германия в медиите. В момента, в който евреите му обявяват война, те се превръщат в противник, който трябва да се държи под контрол и съответно стават военнопленници по всички правила на тогавашния свят.

    "Окончателното решение" се отнася до преселването на евреите в Палестина, като Хитлер е имал доста дипломатически ходове именно по този въпрос, както и многобройни разговори с Великобритания, която е държала Палестина в рамките на Трансйордания и другите си близкоизточни владения.

    Между другото, САЩ веднага след обявяването от Япония на война затварят всички свои граждани от японски произход в концентрационни лагери, без някой да им държи сметка. Великобритания пък изобретява концентрационния лагер във войните с холандските заселници на Южна Африка. Ако не бяха тези войни тогава, днес ЮАР щеше да е почти бяла държава, но реално постигнатият резултат е избиването на 3/4 от белите заселници в британски концентрационни лагери.

    По-възрастните германци добре знаят каква е била истинската употреба на концентрационните лагери и евреите. Обаче победителите пишат историята, а Хитлер и нацизмът е трябвало да бъдат очернени и демонизирани. Така се раждат небивалиците за абажурите от човешка кожа, за сапуни, копчета за дрехи, гребени, направени от хора. СС били с такива. Впоследствие се доказа, че няма такива предмети, дори копчетата не са от кости, но важното е да има пропаганда. Никак не бих се учудил и газовите камери да са всъщност проектирани за дезинфекция и през тях да не е минал дори един мъртъв евреин.

    Прави впечатление обаче, че евреите успяха да наложат на доста държави изобщо да не се коментира Холокоста, да не се провеждат изследвания, изобщо да не се изказва различно мнение от вече решеното - били убивани евреи. Хитлер, който прави впечатление на сериозен военослужещ, водач, художник и дори умело успява да напише книга, е така опасен за Запада и еврейството 70 години след края на ВСВ, че не му пускаха книгата доскоро и непрекъснато го подиграваха по медиите. Между другото и българка пострада в Австрия заради публично изразяване на различно мнение относно Холокоста, т.е. отричала го. Стана преди два-три месеца.
  • 7 Швестери унд Гебрюдер

    0 0 Отговор
    И още едно поле за размисъл - какво би попречило на Хитлер и администрацията на лагерите да унищожи евреите веднага и защо не са го сторили? Особено в последната година - за какво да ги държат? Или при приближаването на съюзнически армейски части. Просто няма логика, когато разсъждава човек, но пък знаете забраната да се повдига булото около Холокоста, да не би да се окаже истината по-различна.

    А много други народи страдат повече от евреите. Руснаците дават повече от 20 млн. жертви, но избиването на тези хора не е Холокост. Геноцидът срещу българите или арменците в Османската империя не е Холокост. Циганите, които по официални данни дават поне милион жертви по същото време, това също не е Холокост.

    Много неизяснени неща, както и умишлено изопачавани.

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Швестери унд Гебрюдер":

    Без да изпадаме в полемики какво точно и защо се е случило с евреите, прави впечатление следното нещо: евреите далеч не са единствения народ на Земята, срещу които е упражняван геноцид, обаче само за геноцида срещу тях се говори. За другите случаи е много рядко нещо да се каже, и то винаги има разни политически цели, като при турския геноцид над арменците, който германците наскоро признаха.
  • 9 Трол

    1 0 Отговор
    Абе, че е падало трепане, падало е! Но в едно сте прави, случая с евреите се преекспонира. Същевременно геноцида над много други народи се премълчава. Просто политическо лицемерие.
  • 10 Швестери унд Гебрюдер

    0 0 Отговор
    До коментар 8:

    Точно това исках да кажа! Че на избиването на 6 млн. евреи се гледа като на Холокост, нещо уникално, нещо неслучило се на друг народ. В същото време е ясно, че геноцидите са съпътствали човешката история от древни векове и геноцид има над българите (и не един), над арменците, над руснаците и т.н., но никой от тях не е въздигнат в ранга на Холокост. Арменците губят почти 1/3 от тогавашното си население, принудени са да се разселят по цял свят, но "само" геноцид", при това геноцид, който век след извършването му все още не е световно признат.

    Иначе нямам нищо против евреите или другите народи - твърде съм възрастен, за да проявявам подобни "изкривявания", но твърдо съм против да се изопачава историята в нечия полза, още повече, че в началния период на въздигането на Хитлер е имало и еврейски групи, които са симпатизирали на нацисткия режим. Нали, прави впечатление, защото руснаците правят нещо подобно с 22,000 полски офицери в Качын - дори гледах филма на безспорно големия полски режисьор Анджей Вайда, ами едните пред изкопите и булдозера, другите избивани като кучета в помещенията на армейските сгради. Много въздействащо е и човек негласно изпитва емоциите на персонажите и посланията на режисьора, дори започва да се пита как е възможен такъв неразбираем ужас. Но друго исках да запитам - и руснаците, и немците не са били много придирчиви и чувствителни, но каква би била причината да има оцелели от един такъв лагер, защото нищо не би попречило на администрацията на лагера да унищожи всички лагерници още при въдворяването им. Просто размишлявам, колкото и да е неприятна темата, след като става дума за човешки животи и тогава живи хора със съдби, реална история и познанства. Все си мисля, че няма логика всичко това да се маскира като трудови лагери, още повече, че впоследствие избухва и ВСВ и на германска територия никакво ОНародите няма думата.

    Разбира се, може и да съм на погрешен път в размишленията!
  • 11 само Гост

    0 0 Отговор
    Мисля че се прекалява с този така наречен "Холокост".
  • 12 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Достойна жена, която казва самата истина! Ако нещо е неоспоримо, то тогава няма нужда да прокарваш закони, които да го защитават и наказват хората с различно мнение! Холокоста е бизнес, от който печелят евреите, да не говорим, че най-голямата облага от него е това, че буквално се чувстват безнаказани и когато не си на тяхното мнение те обявяват за антисемит! Холокоста се превърна в религия, целяща да смаже всяко действие, което не е угодно на еврейската пасмина!

    Коментиран от #14

  • 13 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Ето този вестник и началната му страница, говорят достатъчно КОЙ започва войната и КОГА!

    https://socioecohistory.files.wordpress.com/2011/03/judea_declares_war_on_germany.jpg


    Хитлер идва на власт 1933-та, все още не е предприел нищо срещу евреите, но те му обявяват война още същата година, бойкот на всичко германско! Е тогава какво да прави, да седи и да ги гледа ли?
  • 14 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Mercedes-Benz":

    " и когато не си на тяхното мнение те обявяват за антисемит" - именно!
    Това им е целта - да си имат повод за натиск и т.н. Затова и толкова време още го дъвчат тоя въпрос и напоследък пак се активизираха да вменяват вина на германците.
  • 15 гост

    1 0 Отговор
    Не съм очаквал такава простотия и бездушие от Германските власти .
Новини по държави: