Last news in Fakti

11 Септември, 2016 00:03 1 881 1

Метеорит профуча край Кипър и експлодира (видео)

  • метеорит-
  • кипър-
  • ярка светлина-
  • шум-
  • паника-
  • експлозия

Силни шумове и ярки светлини в небето

Метеорит профуча край Кипър и експлодира (видео) - 1

Жителите на Кипър изпаднали в паника в ранните часове на петък, когато ярки, примигващи светлини се появили в нощното небе, придружени от силни, внезапни звуци. Предполага се, че над острова е преминал метеорит, съобщава sajtyt "Cyprus mail".

"Обектът имаше 45 градусов наклон и се чу силен трясък, след като премина над Кипър", заяви Йоанис Факас, почетен председател на астрономическата общност в Кипър.

Хората, живеещи в планинското селище Тродос, са описали зеленикавобели светлини в небето, около един часа сутринта. След това те чули силни взривове, съобщава полицията, като добавя, че някои дори усетили как земята под краката им се разтресла.

Смята се, че няколко парчета от метеорит са паднали в морето на север от Кипър, заяви Факас пред държавната телевизия CyBC.

"Парчетата са тежали не повече от няколко килограма", каза той. "Когато са преминали над Кипър са експлодирали."

Жителите на планинските села Фасула, Авдиму и Агиос Теодорос са се обадили в полицията около 00:45 часа в петък, за да съобщят за инцидента

Говорител на полицията заяви, че са получени доклади за взривове и от по-високите райони, но след претърсване на районите не е открито нищо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Жалко-кипърската полиция трябваше да арестува парчетата от метеорита за-дъл-жително!...поне за 24ч