Last news in Fakti

19 Септември, 2016 08:58 15 962 62

5 причини защо САЩ биха загубили война срещу Русия

  • война-
  • победител-
  • сащ-
  • русия

Стратегическите анализатори на американската армия смятат, че сблъсък с „практически равен” съперник може да се случи в близките пет години. Има се предвид Русия, която с бързи темпове модернизира своите въоръжени сили.

Хипотетично война с Русия може за почне най-лесно с бързото предвижване на сухопътни войски чрез обширни пространства, смята изпълнителният директор на Института „Лексингтън” Лорън Томпсън, цитиран от Forbes. Поражението в подобен конфликт кардинално ще промени геополитическия баланс в Европа и ще отнеме част от влиянието на САЩ над Стария континент до ниво от началото на Втората световна война.

Лошата за САЩ прогноза е базирана на няколко фактора. На първо място Томпсън посочва като причина стратегическите грешките на предишните президенти – Джордж Буш-младши и Барак Обама. Не по-малка причина е и недостигът на финансиране на въоръжените сили, особено ако се сравнят отпуснатите средства с бюджета, който отделя Русия за модернизиране на своята армия. Американските военни получават за нови оръжия годишно 22 млрд. USD от федералния бюджет, докато Русия прие десетгодишна програма за същото, на стойност над 700 млрд. USD. Голяма част, според Томпсън, ще отиде за развитието на сухопътните войски и авиация.

Горепосочените фактори, карат анализатора да смята, че американската армия като че ли преди всичко губи „европейската война” и той изтъква пет аргумента за това.

1. Русия има географско надмощие. Боевете ще се провеждат на територията на Източна Европа, която се намира далеч от главните точки на излитане на разположения в Европа американски контингент. Освен това в Източната част на Стария континент има морета, в които може да се влезе само чрез тесни проливи, които Русия може лесно да контролира.

2. Армията на САЩ не е готова за подобен конфликт, смята Томпсън. В Европа САЩ имат стационирани две подразделения – леко десантно и кавалерийски полк, въоръжен със Stryker. Ако няма подсилване на частите, Русия просто ще смачка тези войски, уточнява анализаторът.

3. Наскоро Белият дом взе решение за разполагане на трета ротационна бригада в Европа, като заедно с това беше решено в Полша и всяка от прибалтийските държави да бъдат изпратени по 1000 души войска. Но след 15 години борба с талибаните, армията на САЩ е уязвима както и преди. Става дума конкретно за противовъздушната отбрана, силно токсично оръжие и недостатъчно защитената техника. По отношение на това армията на САЩ не може да се мери с тази на Русия, смята Томпсън.

4. Разглеждайки чисто географски региона, може да се предположи, че голяма част от морските сили на САЩ ще бъдат „отрязани” от театъра на военните действия, смята експертът. Русия има военни бази в Калининградската област на Балтийско море и Севастопол на Черно море, което прави опасно навлизането на американски военноморски сили там. Военновъздушните сили на САЩ могат да бъдат изключени от зоните на конфликт от руските части на противовъздушната отбрана.

5. Друг фактор, който може да усложни положението на американската армия в хипотетичен конфликт с Русия, е нерешителността на съюзниците от Северноатлантическия алианс, се посочва в анализаторския материал. Войските на НАТО числено превишават тези на Русия, но далеч не е ясно дали повечето членове на Алианса ще се включат в конфликт на териториите на държавите в района на Балтика или Украйна, която не е член на Алианса. Повечето обществени допитвания говорят за нежеланието на западноевропейците да защитават тези, които живеят в източната част на Стария континент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    34 4 Отговор
    Всъщност по точка 5 трябва да се добави следното: никой от "съюзниците" в НАТО няма да посмее да скочи на Русия(и евентуалните нейни съюзници)затуй американците ще останат сами и ще бъдат насрани за една седмица, тъй че да си събират палатките и да се махат оттука, и по-внимателно с приказките че да не ядат коравия руски и на тяхната си територия.
  • 2 Киро

    9 30 Отговор
    Всъщност по точка 5 трябва да се добави следното - никога Русия няма да посмее да скочи на САЩ и НАТО, че ще я сплескат като бръмбар на мокър плочник!

    Сегашните войни не се водят в горите на Русия, че някой глупчо да дава за пример ВСВ или Наполеон!

    Коментиран от #4, #60

  • 3 Бай хой

    30 2 Отговор
    Най голямата сила на Русия е в неините неизчерпаеми ресурси.

    Единственото от което се нуждаят са пазари. Най големият и платежоспособен пазар е Европа и европейските държави. Затова и Русия се стреми към стабилна и мирна Европа. От това най много се боят терористите от вашингтон и затова всячески се стремят да дестабилизират Европа чрез марионетни режими, граждански войни, мигрантски вълни, ислямизация и всякакви отрови. Жалкото е че винаги се намират отрепки готови за центове да продадат народите си и държавите си.

    Коментиран от #6, #32

  • 4 кроко

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Кире, само в болните глави на клавиатурни като теб, Русия изглежда като агресор, заплашващ да нападне Европа.

    Коментиран от #7

  • 5 Мдаааа

    2 12 Отговор
    А в същото време чебурашките се на..рат от страх от заобикалящите ги нови и нови членове НАТО. Сън не ги лови вече при най малкото раздвижване пияните.....

    Коментиран от #33

  • 6 Киро

    3 15 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Най-голямата слабост на руския трол е липсата му на мозък!

    Повтаря да откат заучени глупости в клубчето на АтакЪ, за "марионетни европейски правителства", граждански войни в Европа и дрън дрън глупости!

    За Европейските народи най-голямата благословия за последните 50 години беше отърваването на руснаците.
  • 7 Киро

    0 12 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    За примитиви, които рупат запучени глупости, като тебе - КЪДЕ видя, че смятам Русия за агресор в Европа?
    За да си агресор в Европа, първо трябва да имаш пари, с които да си платиш, а не да си фалирал и второ - трябва да скочиш на НАТО, което е мисията невъзможна!

    Там могат да се пънат по Украйна или да се надуват на разни мишки, това им е!
  • 8 Опорка

    0 1 Отговор
    Оттук до разпада на кочината - само и единсвтвено с оръжия. Дипломацията приключи отдавна.
  • 9 БАЙ ГАН4О

    4 0 Отговор
    Абе Кире ти си голям писател бе
  • 10 Джон Смит

    10 1 Отговор
    На голям процент от пишештете мозъка им е, промит от измислените холифудски екшъни, където хамерика спасява света и т.н. дрън дрън! Виждали сте реялно какви са им войниците на сащ? 90% латиноси, негри, с мозък на първолак! Ако смятатате, че ви лъжа, говорете с някой Български войник, ходил на мисия, при арабите, с американци, дави просветли малко!
  • 11 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    T.2- Кавалерийски(!?) полк, въоръжен със Stryker. Onq s konq сигурно мастурбира от удоволствие...
  • 12 бббббб

    11 2 Отговор
    Русия веднъж е минала през Европа по-принуда.Не и пречи пак да го направи,но този път може да стигне до САЩ и да освободи индианците от резерватите им.

    Коментиран от #14, #54

  • 13 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    да,не се отказват да пускат статии в руска подкрепа.щели да победят и т.н. теоретични хипотези.обаче кво ще стане след като победят е много интересно,ще върнем заската и вефа :)?русия вече 25 години не може да се оправи с едномилионна чечня,но щяла да окупира европа :)))!блаженни са вярващите !
  • 14 стоян георгиев

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "бббббб":

    я ни разкажи кое принудил русия да мине през европа?тва е особено смешна лъжа!

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 15 гост

    4 2 Отговор
    истината има 2 страни - едната е, че историята е показала, че русия винаги се е изявявала като агресор и империалист и някой трябва да я възпира..НАТО играе тая роля. Другата страна на монетата е, че всичко лошо, което се случи в последните 25 години в света - от нападението над Куейт до ден днешен е благодарение на дргуите империалисти-от другия край на океана..и тях също някой трябва да ги отрезви. Една еветуална война няма да бъде спечелена от никой, по простата причина, че би било прекалено скъпо и никоя икономика няма да издържи. А че малко европейци биха тръгнали срещу Русия си е факт...аз влизам в тази графа, както и всички, които познавам
  • 16 бббббб

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Гледай парада на 9-ти май по Руската телевизия и ще разбереш нещо от историята,която си изпуснал в училище,ако изобщо си учил . Прочитайки написаното от теб е добре да се поограмотиш и в писането. !Неграмотността е безплатен дар за теб от демокрацията ,в която си израснал.

    Коментиран от #23

  • 17 на Деса шушито

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Даже два пъти-Наполеоновите войни и ВСВ. Първия път са стигнали до Париж, втория до Берлин. И да принудително, докато противника се предаде или заличи от земята. Ти сигурно искаш Наполеон и Хитлер, като са стигнали до Москва, руснаците само за ги съпроводят до границите с думите "И повече не се връщайте!" Е да ама много искаш!
    "кое принудил"- това което си написал как ти звучи? И другото за лъжата, ама.че била смешна, пък и особена. Абе връх си, изтрещяло и лазещо по плочките пред Козяк16.

    Коментиран от #24

  • 18 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Ти, като високообразован и начетен трол, я ни кажи от къде идва думата бистро?!
  • 19 Киро

    4 3 Отговор
    Най-голямата благословия за средноевропейските и източноевропейските народи за последните 50 години, е отърваването на алкохолизираната руска.....!

    Факт!

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Киро

    0 1 Отговор
    *от
  • 21 Трол

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    И нейното място беше заето от алкохолизираните английски и не само английски младежи по Черноморието.
  • 22 Бай хой

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Смени тревата че пасането ти влияе твърде зле. започваш да халюцинираш.

    Ти не си отговорен за престъпленията извършвани от сащ и нато и затова няма смисъл да се чувстваш виновен. Обидите които изричаш/пишеш само издават безсилието и слабостта ти.
  • 23 стоян георгиев

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "бббббб":

    парада съм го гледал,но кажи що ссср влезе в източна европа преди да бъде нападнат от германия?кои го е принудил да окупира полша,балтика и част от румъния?кои го е принудил да изнася ревоюция през цялото време на съществуването си ?дваи отоговори!
  • 24 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "на Деса шушито":

    за наполион си прав,но тогава русия не окупира източна европа ,а при хитлер работите са други .там ссср почва окупацията на източна европа далеч преди да бъде нападнат.та по- леко с лъжите!

    Коментиран от #25

  • 25 на Деса шушито

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Я пак напиши Наполеон по твоему! И каква Изт. Европа те гони? Прибалтика ще се обидят, че ги слагаш в този куп. За Финландия да не говорим. Ама кво ти се обяснявам на теб многониковото хейтърче. Всеки твой пост завършва с: леко с лъжкте!
    Ми спри се тогава!

    Коментиран от #26

  • 26 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "на Деса шушито":

    и къде са литва латвия,естония,румъния и полша?в западна европа ли са?кои ще се обидят не разбрах и за какво?наполеон напада русия ,разбит е и изтласкан от там в последствие сборна армия на европа в която влиза и русия го побеждава и възтановява статуквото от преди неговия възход.след победата му русия не завладява австроунгария или германските държави ,нито пък част от османската империя дето е била в източна европа!та кво съм излъгал?ти и компанията лъжете, че някои е накарал русия разбираи ссср, насила да влезе в източна европа което го намеквате ,че сталин е навлязал там едва след нападението на хитлер ,което е лъжа ,а и сталин и ленин са искали цяла европа и са се готвили за момента в които ще я нападнат много преди хитлер въобще да се появи на хоризонта.справка решенията на комунистическия интернационал и конкретиката му по подготовка на този акт!
    първите опити да се завладе полша са още от времето на 20 те справка съветско-полската воина,първите опити да се овладее унгария,германия и българия са също от този период,справка комунистическите метежи в тези страни финансирани и организирани от ссср без никои да ги е карал насила!та равносметката е че ссср е окупирал част от източна европа преди да бъде атакуван от хитлер ,а намерения за това в началото безуспешни е имал още през 20 те години!та лъжата ви лъсна като полирана!

    Коментиран от #27, #28

  • 27 на Деса шушито

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    В Полша руснаците влязоха след Хитлер, т.е. ВСВ беше вече започнала. И източна Европа, като географско понятие е до...Урал там е границата между Юуръп и Азия. Нали така шуши? Ако обаче го използваш, като понятие за бившите соц. страни, Литва,Латвия и Естония се припознават, като Прибалтика. Нали така шуши? За Финландия пък, откъдето и да я погледнеш е в североизточна Европа. Деско, хайде стига с уроците. Лази си там по Козяк!

    Коментиран от #50

  • 28 на Деса шушито

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    И тъй като Версайският договор фиксира полско-германската граница, Варшава насочва вниманието си на изток. Полският лидер Юзеф Пилсудски обмисля реализацията на проекта за създаване на федерация между Полша, Украйна, Беларус и Литва с водеща роля на Варшава в нея.
    на силите и средствата е изцяло на полска страна, като по киевското направление, където се предвижда да бъде нанесен главният удар, достига 4:1 в полза на полската войска. Замисълът на полското командване се изразява в разгром на войските на Югозападния фронт и овладяване на деснобрежна Украйна, след което се извършва прегрупиране на силите, нанасяне на удар срещу Западния фронт и овладяване на Белорусия.
    На 25 април полската войска нав¬лиза на съветска територия по целия фронт между реките Припят и Днестър и използвайки значителното си превъзходството в сили и средства, след двуседмични боеве изтласква на 200–300 км на изток противостоящите є съветски части, които дават голям брой жертви и военнопленници. Още на 7 май полските войски овладяват украинската столица, а до 14 май излизат на линията Киев-Ямпол.
    И т.н. изобщо да не ми минаваш с номера от любимият ти дир.бг.
    Не ми изкарай доводи от елементарни източници! Ми прочети малко по-сериозно сайтове. Дори наука бг е по-добра. Елементарномси, като източниците ти. А, знам и че се подвизаваш в Пик и Блиц, какво да очаквам от теб.

    Коментиран от #51

  • 29 ЗАПАДНЯШКИ ГРАБИТЕЛИ

    3 1 Отговор
    КОГАТО РУСКИТЕ ИМПЕРАТОРСКИ ВОЙСКИ ПРЕВЗЕМАТ ПАРИЖ ПРИ ПОБЕДАТА ИМ НАД НАПОЛЕОН ОСТАВАТ НЕДОКОСНАТИ ВСИЧКИ КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ В ЛУВЪРА .ПРАВИТЕ ЛИ РАЗЛИКА ЗАЩОТО ПРЕДНАТА ГОДИНА НАПОЛЕОН ПЛЯЧКОСВА И ИЗКОРМВА МОСКВА.
  • 30 Нафарфорий

    0 1 Отговор
    И ЕДИН НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА РУСОФИЛСКА ВЪЗБУДА!

    Коментиран от #31

  • 31 Де юре

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Нафарфорий":

    И веднага.следва пример за русофобски оргазъм!
  • 32 afs

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Samo ne si mislete 4e Rusiq sa sami koito misli za 4e e taka da pro4ete 6to e to BRICS
  • 33 БГ натовец

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаааа":

    Ох малииии, чак тука ги чувам как тракат зъби от страх в Русия при мисълта за заобикалящите ги членове на НАТО. Сигурно и там знаят, че имаме два летящи самолета, колкото да не закрием ВВС. А пък от прибалтийските натовци пък направо изпадат в ужас.......такава страшна сила.
    Но най-интересното е, че когато съвсем скоро "ушанките" разкажат играта на САЩ и глупаците дето ги слушат и центовете за форумните тролове секнат същите тия лигльовци веднага ще врътнат продажните си задници и ще почнат да превъзнасят с пълен глас "братския руски народ и бащицата Путин". Същите тия нещастни мишоци ще почнат да се бият в гърдите и да разправят как се радват на братушките, то няма да са хвалебствия, то няма да е превъзнасяне, то няма да е безкрайна братска обич и уважение. Позната история, всички предатели са такива - мазни, нагли кални мърши, готови да се продадат за жълти стинки на който им свирне.

    Коментиран от #48

  • 34 Естребовски

    3 2 Отговор
    Типична статия от хибридната война.Взехте ли си рублите,нищожества.Русия винаги е била агресор.Лошото е,че оня лилипут си укрепва властта и ще става по лошо.

    Коментиран от #36

  • 35 666

    3 2 Отговор
    Томпсън,
    само дето ти плащат,
    забрави за война на земите на Източна Европа и то с Русия.
    Един руски десант на американска земя може да разруши шибаната ви империя и да върне свободата на индианците.
    Глупави и самонадеяни кравари скоро ще си заминете от Европа.
  • 36 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Естребовски":

    Ако положението е толкова лошо и безизходно, що не вземеш да се гръмнеш?

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Естребовски":

    А и относно въпроса ти, кой съм аз-умния,смелия,чаровния,бързия,ловкия,привлекателния,съобразителния,интелигентния,красивия и...скромността не ми позволява да продължа.
  • 40 мислещ

    1 0 Отговор
    Война между Русия и Европа. Война между НАТО и Русия. Война между Русия и Европа. И всичко се описва до последния войник и пушка. А бе тия пишещи такива статии много играят електронни игри и бъркат измисленото с действителността. За да се случат такива войни управляващите на която и да е страна трябва да са с твърдо доказани психически отклонения.
  • 41 мъжкар

    1 2 Отговор
    Ами хайде де от колко години вече чакаме тоя сблъсък.Така ще можем да се оттървем в процес на войната и от нашите корумпирани комунисти от ДС които сега играят ролята нае политици и бизнесмени и които продадоха нашата държава на САЩ и продължават да я рушат до ден днешен под диктовката на САЩ и Турция.А за войната с Русия смятам че огромния арсенал от ядрени химически и биологични оръжия с които руснаците разполагат ще накара всеки един по света който си помисли да ги нападне да се замисли преди това.А МОЕТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ Е ВЪН НАТО ЕС И САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ ТЕЗДИ ИЗРОДИ НЯМАТЪ МЯСТО ТУКА и при евентуална война с Русия веднага минавам на страната на руснаците без да се замисля и никога няма да слугувам на американските извратеняци които се настаниха тук при това без да плащат нито един лев за това.
  • 42 ТИКВОЧА

    2 0 Отговор
    НЕ СЕ ИЗЛАГАИТЕ БЕ ХОРА АКО СТАНЕ НЕЩО АМЕРИКАНЕЦА ЩЕ СЕ БАРИКАДИРА ОТВЪД ОКЕАНА И НЯМА ДА СЕ СЕТИ ЗА ЕВРОПА .ЕВРОПА Е НА РУСНАЦИТЕ АМЕРИКА ЩЕ Я ОСТАВИМЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ.
  • 43 Has

    0 0 Отговор
    Каква война между Русия и Сащ вие нещо сте се побърка ли или гледате много филми някой да е чувал за ,,тайните общества,, тези които казват и назначават кой ще ръководи дадена държава кой ще е президент в дадена страна това се отнася и за нашата страна включително вие нещо не сте в час със времената в които живеем явно някои хара си мислят че живеят пр.новата ера.....
  • 44 БАТ мишо

    2 1 Отговор
    чечня не падала да ева малувника намерил кво да сравнява ....Чечня живеят 400000 руснаци В САЩ НЕ ЖИВЕЯТ и СПОКОЙНООООО може да се изтреска с ОМП оръжие за масово унищожение - русия нема бомба да и липсва от всички които човечеството е открило. а чечня е близо радиация и загинали 400000 руси - нема президент който да посмее....ма когато посерковците отвъд океана посмеят АКО ПОСМЕЯТ .....след 15 мин над белия дом ще изгрият яренни слънца
  • 45 БАТ мишо

    2 1 Отговор
    най големия проспериращ и с най голям ръст пазар в света - 450 процента НАД затънала в криза европа е КИТАЙ верно си бай хой да мислиш че е Европа ....и Матушка рус е стъпила ЗДРАВО в този проспериращ пазар на китай...той затва и просперира
  • 46 909 БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОДКРЕПИ РУСИЯ !!!
  • 47 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    най големия проспериращ и с най голям ръст пазар в света - 450 процента НАД затънала в криза европа е КИТАЙ верно си бай хой да мислиш че е Европа ....и Матушка рус е стъпила ЗДРАВО в този проспериращ пазар на китай...той затва и просперира
  • 48 Plovdiv

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "БГ натовец":

    Ако това Европейско Толерастко безумие, наречено "Бежанска криза", продължи (а няма признаци да спре скоро), хората ще се обърнат към всеки, предлагащ решение, каквото и да е то. Ико Путин го стори, може да бъде припознат като спасител. Защото, колкото и да се мразят Вишеградските държави с Русия, в момента има единомислие между тях. Англия също плю на ЕС... Нещата не вървят на добре с тези толерасти и ако Русия се яви като тяхна алтернатива, всички ще я предпочетат.
  • 49 БЪЛГАРИН

    4 0 Отговор
    АКО ИМА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ, В КОЙТО УЧАСТВА РУСИЯ НА ДРАГО СЪРЦЕ БИХ СЕ БИЛ ЗА РУСНАЦИТЕ, БИХ УМРЯЛ ЗА ТЯХ,КАКТО ТЕ СА УМИРАЛИ ПРЕЗ 1878Г. И НЕ МИ ИЗЛИЗАЙТЕ С ТЕЗАТА,ЧЕ НЯКОЙ Е ИМАЛ ПОЛЗА ОТ ТОВА ДА БЪДЕМ ОСВОБОДЕНИ. ИВАНУШКА Е УМИРАЛ ЗА БРАТЯ ХРИСТИЯНИ И СЛАВЯНИ,НЕ ЗАРАДИ ПОЛИТИКА,НЕ ЗАРАДИ ПАРИ,ОБИКНОВЕНИЯ РУСКИ ВОЙНИК Е УМИРАЛ ЗАРАДИ НАРОДА НИ,НЕ ЗАРАДИ ПОЛИТИКА. И ВИЕ СМОТАНИ ИБРИКЧИИ НА САЩ,ЗАМИНАВАЙТЕ СИ В ТЪПАТА АМЕРИКА,НЯМАТЕ МЯСТО ТУК. А КОЛКОТО ДО ЧЕЧНЯ КОЙ Е НАЙ ДОВЕРЕНИЯ СИМПАТИЗАНТ НА ПУТИН,НЕ Е ЛИ КАДИРОВ, СЪЩИЯ ОНЗИ КОЙТО НАРЕЧЕ ПЛЕВНАЛИЕВ ОЛИГОФРЕН. И Е ПРАВ.
  • 50 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "на Деса шушито":

    да ама не ,ссср напада полша през 1921 година но поляците ги разбиват и полша не влиза в ссср !
    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0
    та пак се оказа лъжец.иначе тук не говорим за геогравски ,а политически понятия и ти много добре го знаеш при геогравски понятия българия е южна ,а не в източна европа ,но в политическа сме на друго място.и никога прибалииските страни не са се обиждали ,че са източноевропеиски включително и тези от централна европа като унгария. пак се оказа че лъжеш стила ти ни е ясен.
  • 51 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "на Деса шушито":

    да и пак с лъжите напред!!!!тва като историята за латинизацията на румънците и за това че бащата на плевнелиев бил секретар на окръжния комитет ,а забравих и за партията маика дето издала разрешителни за работа в германия на плевнелиев!!!сега ново 20 !поляците напднали ссср при съотношение 4 ри към едно :)))!!!!нека видим кво казват руснаците по темата ,те не би трябвало да лъжат нали:)))?
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0
    та нека видим кво казват троцки и ленин по темата ,а именно полша трябва да се завладее за да се достигне германия :))) и тва е още когато хитлер е бил мишок и е продавал картини някаде в мюнхен.та кво се случва .след като комунягите се окoпават в русия започват да освобождават наред :)!почват с украина където вече има призанта държава и прибалтииските страни които също вече са независими ,но поляците се противопоставят на това и започва война в която украинската армия застава на страната на полша ,заедно с тези на другите предстоящи да бъдат освободени :))))!битката завършва паритетно след големия разгром на червената армия пред варшава.вследствие на това ссср окупира източна украина и беларус,но прибалтика остава свободна ,а западна украина в полша.
    нека обаче да се върнем на фундаменталната лъжа ,дето снесе,а именно, че някои ги е карал руснаците на сила в източна европа !смяххх!иначе ,нито съм
  • 52 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    гледам путиновите тролове пак навириха гребен.нека сега като сте толкова възбудени да ви приканя да отидете в русия на почивка или на работа,подкрепете руското като си купите лада или валенки,не хулете сащ с американски телефони и маратонки и с молби за зелена карта и още по грозно с милостинята на вашите роднини дето ви пращат от лошия запад за да мързелувате тук и да режете клона на които сте седнали :)!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "бббббб":

    Само годишният военен бюджет на Щатите е 600 - 700 милиарда долара, като основната част отива за флота. Авторът реферира към бюджета за сухопътни сили.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Military_budget_of_the_United_States
  • 55 Morgoth

    0 0 Отговор
    В директен конфликс САЩ-Русия ще победи САЩ ... или поне така ще твърдят накрая. Но това ще е Пирова победа - Русия ще бъде съсипана и ще доведе до голяма нестабилност в района. За завоюване и дума не може да става. САЩ ще са напълно банкрутирали, а съюзниците им, които дадат позиции за атака ще пострадат сериозно, включително може да отнесат ядрени бомбардировки. Ако Европа влезе в конфликта ще бъде съсипана като след втората световна.
    Но реално никой няма интерес от подобна случка, така че ще стигнат само до меренето на пишките.
  • 56 Справедливко

    2 0 Отговор
    Тук виждам русофили, натофили и тям подобни, но не и българофили и патриоти. Безплатен обяд няма. Всеки, който дойде, уж да ни освобождава, преследва някакви интереси. Когато турците са безчинствали по нашите земи, руснаците са правили същото в Полша. Армията на Гурко в Полша е еквивалент на турския башибозук, а вместо Диарбекир там има Сибир.
  • 57 ШДНС

    1 1 Отговор
    RUSIA PAK SPASI SVETA OT IZRODO MALEIIIII
  • 58 TOKI

    1 1 Отговор
    RUSIA PAK SPASI SVETA OT IZRODI AMERIKANSKI EII ALOOOO NIAMA DA 6AVAT TEIA GADOVEEEEEE RUSIA VINAGI MA4KA
  • 59 TOKI

    1 2 Отговор
    EI AKO NEBE6E RUSIA O6TE 6TIAHME DA SME POD TUESKO ROBSTVO MOI LI DA IMA TAKIVA BE ALOOOO MISLI EII
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 7/8

    1 1 Отговор
    Много "по-велики" се пробваха,но удариха на камък. Не бива да се подценява Руснака. История.
  • 62 русофил

    1 0 Отговор
    Нямат пари за образование и медицина, но винагии ще трябва да имат за отбрана. Сибир не им трябва като административна единица, но там се среща цялата Менделеева таблица. Обявяват Русия за агресор и виновник за много неща само за да имат причина да нападнат.