Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 13:25 16 103 2

Какво остана от семейство Кадафи?

  • кадафи-
  • либия-
  • муамар кадафи
Какво остана от семейство Кадафи? - 1
Снимка: БГНЕС

Муамар Кадафи може и да е мъртъв, но освен екслибийски диктатор, той е и глава на многолюдна фамилия. Какво се случи със семейство Кадафи и къде се разпиляха неговите членове проследи британският вестник „Дейли Мейл“.

Заедно с баща си, вчера в Сирт загина Мутасим Кадафи. За него преди дни се появи информация, че е заловен. 34-годишният син на диктатора контролираше военните му части и бе съветник по сигурността на Джамахирията. Мутасим бе лейтенант в лоялните на бившия режим сили. Той е считан за плебой на фамилията и вероятен наследник на баща си. Издирван е от Международния съд в Хага за престъпления срещу човечеството.

Най-опасният от синовете на Кадафи - Сейф ал-Ислам, считан за любимец на баща си, е тежко ранен и се бори за живота си в болница. Заловен е при засада на революционните сили, опитвайки се да напусне Сирт. Той имаше твърда позицията срещу революцията в родината си и обеща, че ще се съпротивлява срещу бунтовниците до край, обявявайки джихад на НАТО и преходната власт. По-късно стана ясно, че е жив и се опитва да напусне Либия. Сейф ал-Ислам се закани да отмъсти за баща си.

Първородният син на диктатора, 41-годишният Мохамед избяга в Алжир след превземането на столицата Триполи от бунтовническите сили. Мохамед е единственото дете от първия брак на Кадафи. Той е бивш шеф на либийската пощенска и телекомуникационна компания, който държи мобилните и сателитни мрежи в страната. 

Преди месец Саади Кадафи избяга в Нигер, където получи убежище на „хуманитарни основания“. Той е бивш футболист, а след това оглави футболната федерация на Либия. По-късно той се захвана с филмова индустрия. Преди месеци „Дейли Мейл“ разкри признанията на нашенката Дафинка, която имала романс с него, бидейки еротична танцьорка в Париж. Той опита да предложи мир на преходната власт, но тя не прие предложението.

36-годишният Ханибал също избяга в Алжир с брат си Мохамед. Считан е за доста агресивен и нападателен. Той контролираше износа на петрол. През 2005 г. Ханибал бе арестуван в Париж, тъй като преби бременната си приятелка. Имаше и неприятности с хотелски персонал в Женева. 

24-годишната дъщеря на полковиша Айша наскоро роди момиче в Алжир. Тя е наричана „Клаудия Шифър“ на Северна Африка заради красотата й. Блондинката, получила юридическо образование на Запад, бе в екипа на бившия иракски диктатора Саддам Хюсеин.  Много анализатори очакваха тя да заеме по-твърда позиция в защита на 42-годишния режим на баща си, особено след смъртта на дъщеря и на брат й Сейл Ал –Араб, които загинаха при въздушна бомбардировка на силите на НАТО.

29-годишният Сейф ал-Араб бе убит при бомбардировка на НАТО през април. Той се прочу със сбиване в Германия, провокирано от шума на неговото Ферари.

28-годишният Хамис Кафади, най-младият от синовете на бившия диктатор, загина при падането на Триполи. Той ръководи собствена военна бригада, известна с мъчения и заплахи.

Хана е осиновена дъщеря в семейството, за която се твърди, че е загинала през 1986 година. През август се появи информация, че е жива и работи като лекар.

Съпругата на Кадафи 60-годишната Сафия също е в Алжир. Тя е майка на 7 от осемте деца на диктатора. В семейството си Муамар и Сафия имат и две осиновени деца. Само нейното състояние се оценява на около 35 млн. долара. Твърди се, че тя притежава 20 тона злато.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 joro

    0 0 Отговор
    kolkoto sadam be6e pred tribunala,tolkova i kadafi be6e na tozi klip.jalko za dvoinicite im
  • 2 neutralen

    0 0 Отговор
    do kolkoto sum 4el za libiq kakvo e bila predi kadafi i kakvo e stanala predi razmiricite preporu4vam da go pogrebat s g.za nagore 4e kato vidat kakav h.. shte stane da go celuvat kakto bulgarite iskame da si varnem TATO taka i te shte se seshtat za KADAFI.