Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 13:19 1 458 1

Кадафи в таен пустинен гроб

  • либия-
  • кадафи
Кадафи в таен пустинен гроб - 1
В очакване на демокрацията. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сваленият либийски диктатор Муамар Кадафи вече е история, а тялото му е заровено на тайно място в пустинята, предаде Ройтерс. С баща си е погребан и Мутасим Кадафи. Новата либийска власт остави труповете на двамата на „изложение“ в хладилен склад Мисрата, за да могат либийците да се сбогуват с тях и с бившия режим.

Погребението станало в ранни зори на тайно място в пустинята, твърдят започнати от временното правителство. Има доста колебания как и кога да бъде извършената траурната церемония.
Преходната власт ядоса западните сили, оставайки Кадафи да бъде застрелян в главата, вместо да бъде даден на съд и да отговаря пред Темида за престъпленията си.

Обявяването на свободна Либия отприщи вълна на радост сред народа. Намерението на преходната власт е да има свободни избори, но предстои трудна подялба на „парчетата от баницата“. Пари, власт и постове искат местни командири, въоръжени групи, политически лидери и други. Въпреки големите въпросителни, които остават, новите либийски лидери са убедени, че няма друг изход освен мирното бъдеще на страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    abe kakav sad za taia gad