Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 04:45 1 964 2

Бронетранспортьор с автопилот служи в украинската армия

  • бронетранспортьор-
  • „краз спартан“-
  • автопилот-
  • украйна

„КрАз Спартан“ проведе първите си изпитания на полигон и е готов за действие

Първият автономен бронетранспортьор „КрАз Спартан“ проведе първите си изпитания на полигон, съобщава Лента.ру. След успешните тестове машината е готова да постъпи на служба в редовете на украинската армия.

В съобщението за медиите се съобщава, че бронираната машина разполага с автопилот Pilotdrive, който разполага със специални датчици. Според инженерите те му позволяват лесно да се ориентира сам на пътя. "КрАЗ Спартан" разпознава ширината на пътя и дори препятствия по трасето.

Сред задачите на машината са да минимизира рисковете пред човешкия персонал и да запази живота на войниците при изпълнение на тактически задачи. Бронетранспортьорът ще превозва боеприпаси, храна и медикаменти в райони на бойни действия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Така представен на клипа е като голяма детска играчка с дистанционно управление. Това вече, всеки може да го направи .
  • 2 Живко Тодоров

    0 0 Отговор
    Поредният ерзац на украинската военна мисъл.
    Боже, колко са жалки тези хора в стремежите си!
Новини по държави: