21 Октомври, 2016 14:42 4 228 11

Американците крият танкове близо до руската граница

  • инвазия-
  • сащ-
  • русия-
  • танкове-
  • крият-
  • норвегия-
  • нато-
  • пещери

Танкове и артилерия чакат на топло...

Американците крият танкове близо до руската граница - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските сили крият танкове, артилерия и военно оборудване в секретни пещери на норвежка територия, пише Norway News. Всички те са дислоцирани близо до руската граница в случай на военен конфликт.

Корпусът на морската пехота на Щатите смята да изпрати 300 военнослужещи в скандинавската страна на фона на повишилото се напрежение между Вашингтон и Москва.

Те ще се присъединят към норвежките си колеги. Огромните пещери са оборудвани с нова военна техника, предназначена за близо 15 000 морски пехотинци.

Границата между Норвегия и Русия е дълга близо 200 километра. Генерал-майор Нийл Нелсън заяви, че ако норвежките власти одобрят присъствието на US морски пехотинци, то това ще увеличи способността на НАТО да действа решително в Северна Европа при конфликт.

Заради анексирането на Крим се повиши напрежението между Русия и НАТО. Началникът на отбраната на Норвегия адмирал Хаакон Хансен предупреди, че руснаците са готови да използват военна сила за постигане на политически амбиции.

Преди дни бившият командир на спецчастите на полската армия ген. Роман Полко заяви, че Русия може да нахлуе в Прибалтика или Полша в близките месеци.

Кремъл, от своя страна, категорично отрича да има такива амбиции и обвинява САЩ и натовските й съюзници за дислоцирането на военна техника близо до своята граница. Руснаците реагираха остро и на изграждането на противоракетен щит в Европа.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че той е предназначен да се справи с ракети с малък и среден обсег от страни извън евро-атлантическата зона. Председателят на комитета по отбрана Владимир Комоедов обаче заяви, че противоракетната система е заплаха за Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    0 0 Отговор
    А такааа, а аз да не знам! За това ли пратиха 150 войника на онзи остров?
  • 2 бббббб

    1 0 Отговор
    Със сигурност Путин го знае това много преди ние да го разберем.
  • 3 Различен

    1 0 Отговор
    Ами на всяко действие си има противодействие.
    Договорките между Русия и Нато не се спазват. И вината не е в Русия. Да разполагат, каквито искат оръжия и техники.
    То Русия го каза, че възстановява базите си в Куба и Виетнам. Да видим, ако сложат там С-400 или новото С-500, а и някоя и друга ракетка, до къде ще я докараме с мира?
    Нали този танц го играхме веднъж с Хрушчов и Кенеди!
  • 4 Ник

    1 0 Отговор
    Не е добра този информация...
    САЩ не спират да провокират Руснаците и това ще доведе в крайна сметка до конфликт.
    Да вземат да се срещнат тези две държави от към САХАЛИН и да се разберат. Да спрат да намесват и другите!
    Подозирам обаче, че ако Руснаците стигнат до американска земя ще се чува основно OMG- OMG
  • 5 stefan

    0 1 Отговор
    НАТО е отбранителен съюз !!! Гледахме русия как мачка Грузия , Молдова , Украина , анексирането на Крим и бомбардирането на мирни сириици с цел дестабилизация на Европа с бежанци !!! Никои няма да напада русия , но няма да бъде оставенa да заплашва страните от НАТО !!!

    Коментиран от #6, #8, #9

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "stefan":

    Много е мирно НАТО, само дето съсипа Ирак, Афганистан, Либия и още 89 други държави, дето им берат дертовете на американците. И добре че са американските демократи че хората от тия три държави се вдигнаха на крака за бързо и дойдоха да ни помагат и на нас в Европа да се оправим! Те сигурно идват да ни пазат от сирийците и Путин, а тролче?
  • 7 КОТКАТА ВИ ЧАКА

    0 0 Отговор
    КОВАРНИ МИШУНГЕРИ.
  • 8 шматарок си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "stefan":

    За теб важи само едно-казано от народа--ку-ку...ку-ку.....
  • 9 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "stefan":

    Десиии, IP адреса на новопоявилия се трол съвпада с твоя! Поради що се срамуваш от другия ти ник? Не, че не можеш да си тролиш пУт какъФто и да е ник ама някои сме "специалисти по всичко", и та фатя ми. Да кажеш на работодателите ти от Козяк да ти врътнат една програма и да не можем IT от специалистите от Булгаристан да те фатим (демек хванем). Трое третополово, много си елементарно!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    така ли?явно в кгб пак сте прекалили с водката :),така пропуснахте разпада на ссср !сега е подобно.този стефан ни го знам ни го познавам,но го поздравявам.

    Коментиран от #11

  • 11 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    НИ го знаИш, нИ го нИзнаИш...айде не се обяснявай,взимай си диалекта и на село!
Новини по държави: