Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 15:52 1 206 0

Ахмадинеджад: Западът крои да плячкоса Либия

  • либия-
  • ахмадинеджад
Ахмадинеджад: Западът крои да плячкоса Либия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Западните държави подкрепяха Муамар Кадафи, когато им бе изгодно, но в момента, в който той спря да обслужва интересите им, те започнаха да го бомбардират, за да "плячкосат" петролните залежи на страната. Това заяви иранският президент Махмуд Ахмадинеджад.

Докато Техеран аплодираше либийския народ, който успя да свали от власт мъжа, считан за нелегитимен диктатор, Ахмадинеджад предупреди либийците, че Западът крои да управлява родината им вместо тях.

"Покажете ми един европейски или американски президент, който не е пътувал до Либия или не е сключил споразумение (с Кадафи)", заяви държавният глава в реч, предавана пряко по телевизията. "Някои твърдят, че са убили този джентълмен, за да се уверят, че той няма да може да разкрие нищо – точно както сториха и с Бин Ладен", посочи Ахмадинеджад.

Той също така осмя действията на Запада пред Съвета за сигурност на ООН, който според иранския президент е "организация без никаква чест". Резолюцията на ООН за започване на действия срещу Кадафи бе използвана като пълномощно за "плячкосване" на либийския петрол, предположи още лидерът.

Информацията е на БГНЕС/Ройтерс
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА